Hlavní obsah
Článek

I letos se bude Mezinárodní filmový festival Praha - Febiofest pyšnit účastí světově uznávaných umělců. V minulosti filmový svátek ozdobily hvězdy jako je Geraldine Chaplin, Claudia Cardinale, Kim Novak, či Charles Aznavour.

Letos na slavnostním ceremoniálu festival ocení amerického tvůrce Orena Movermana, který za snímek Posel získal v roce 2010 nominaci na Oscara, stejně jako představitel jedné z rolí tohoto filmu Woody Harrelson. Právě tento americký herec, nominovaný na Oscara také za filmy Lid versus Larry Flynt nebo Tři billboardy kousek za Ebbingem, ho doprovodí na festival, aby zde společně uvedli snímek Policejní divize Rampart.

Oblíbenec režiséra Miloše Formana Harrelson nebude v Česku poprvé. V roce 1999 a 2000 navštívil Filmový festival v Karlových Varech, jehož atmosféru si velmi oblíbil. V roce 2014 navštívil propagátor marihuany a zapřisáhlý vegan Prahu s celou rodinou.

Sošku Kristiána letos převezme na zahájení také významný slovenský herec Milan Lasica a festival připomene jeho herecký výkon filmem Tři veteráni. Jak jsme vás již informovali, na závěr filmové přehlídky stejné ocenění udělí herečce Ivě Janžurové (82).

Febiofest bude zahájen 19. března v Obecním domě filmem Šarlatán významné polské režisérky Agnieszky Holland.

Reklama

Další články

Načítám