Hlavní obsah

Zbrojovka touží navázat na vydařený závěr podzimu. Cílem Brňanů je návrat mezi elitu

Brno

S cílem vrátit se po dvou letech do elitní soutěže vstoupí v neděli brněnští fotbalisté domácím zápasem se Sokolovem do odvetné části druhé ligy. Zbrojovka figuruje po podzimu na třetím místě se čtyřbodovým mankem na vedoucí Pardubice.

Foto: Sport.cz

Útočník Lukáš Magera už dres Zbrojovky na jaře oblékat nebude.

Článek

„Ambice jsou jasné. Pokusíme se jít od vítězství k vítězství a vrátit klub tam, kam patří," tvrdí sportovní manažer Tomáš Požár. „Momentálně máme ovšem před sebou spíš dílčí cíle. Rádi bychom navázali na vydařený závěr podzimu a od úvodních zápasů pravidelně bodovali," dodal.

V kádru týmu už chybí obránce Šmíd, který se po skončení hostování vrátil do prvoligových Bohemians 1905, i další stoper Pavlík, jenž odešel do slovenského Pohronie. Útočník Magera, který už většinou jen zahříval lavičku náhradníků, bude nastupovat v ČFL za Zápy, a brankář Halouska odmítl nový kontrakt a přesídlil do sousední Líšně.

Z mužstva druholigového nováčka naopak přestoupili do Zbrojovky gólman Šustr, defenzivní středopolař Čermák a útočník Hladík. Obranu by měl vyztužit zkušený Dreksa, jenž na podzim nastupoval v první lize za Karvinou. Smlouvu v Brně prodloužil bývalý reprezentant Vaněk.

„Věřím, že jsme dobře připraveni, přestože se nám příliš nepovedla generálka s Pardubicemi. V neděli proti Sokolovu musíme podat kompaktnější a kolektivnější výkon," předsevzal si brněnský kouč Miloslav Machálek. „Čeká nás na jaře čtrnáct velkých bitev. Věřím, že je zvládneme," tvrdí.

V zimní přestávce učil svůj celek systém hry se třemi beky. „Jsme teď variabilnější. Podle soupeře se budeme vždycky rozhodovat, jaké rozestavení zvolíme," prozradil.

Ví, že o víkendu budou Brňané proti Sokolovu jasnými favority. „Já taková utkání, o nichž kdekdo tvrdí, že je to jasná jednička, nemám příliš rád. Sokolov má navíc nového trenéra a v touze po záchraně tým zkvalitnil. My ovšem nic nepodceníme. Věřím, že do jara vstoupíme tříbodovým ziskem," uvítal by Machálek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články