Zdůrazňujeme, že pracovní poměr Josefa Liehneho u Krajské zdravotní skončil 2. 3. 2020 oboustrannou dohodou o rozvázání pracovní poměru. Krajská zdravotní je přesvědčena, že Josef Liehne by se se svými dlouholetými politickými zkušenostmi nedal k podepsání takové dohody přinutit a k jejímu uzavření tak dospěl po svém důkladném uvážení.

Josef Liehne se po dobu posledních 11 let nezúčastnil žádného oficiálního jednání s odbory, což potvrzuje Ivana Břeňková, představitelka Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče České republiky, a neměl tedy žádný vliv na vyjednávání Krajské zdravotní o mzdových podmínkách zaměstnanců s odborovými organizacemi a už vůbec ne na vyjednané plošné navýšení tarifních mezd o 1500 Kč každému zaměstnanci.

Josef Liehne na archivním snímku
Josef Liehne podpořil přidání peněz sestrám a musel odejít z ústecké nemocnice

Konstatujeme, že Josef Liehne v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem nepracoval jako lékař, naopak dva dny v týdnu vykonával v dopoledních hodinách soukromou činnost v privátní urologické praxi v Ústí nad Labem, která byla založena dlouhou dobu před příchodem současného představenstva a vedení společnosti.

Nakonec se musí Krajská zdravotní důrazně ohradit proti tvrzení Josefa Liehneho k údajné informovanosti vedení společnosti o plánované dovolené. Josef Liehne se měl v době své absence pracovně účastnit kongresu v zahraničí, přičemž svou účast bez vědomí zaměstnavatele zrušil a dle svých slov odjel na dovolenou.

(kz)