Rada města Ostravy má dva nové členy

4/3 2020

Po rezignaci náměstka primátora Martina Štěpánka 4. března dochází k změnám v radě města, které na dnešním zasedání schválilo ostravské zastupitelstvo. V platnosti budou od 5. března. Náměstkem primátora byl zvolen radní města Vladimír Cigánek, který převezme resort dopravy a dopravně správních činností. Na místo radní byla jmenována Michaela Roubíčková.

Rada města Ostravy má dva nové členy

Ilustrační foto. Foto: Archiv MMO.

Resortu financí a rozpočtu a kapitálových účastí se ujme ostravský primátor Tomáš Macura.

Vladimír Cigánek (nar. 1955) je již druhé volební období členem zastupitelstva města za ODS a zastával funkci náměstka primátora pro sport, školství a vzdělávání (duben 2017 – listopad 2019).  Předtím pracoval v několika společnostech v manažerských funkcích. Je absolventem Vysoké školy dopravní v Žilině. Členem ODS je od roku 2004.

Michaela Roubíčková (nar. 1970) vystudovala Ekonomickou fakultu Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava. Dvacet pět let byla vysokoškolským pedagogem, v letech 2006 až 2008 byla vedoucí katedry na Vysoké škole podnikání v Ostravě. V současné době je živnostníkem – školitelem. V letech 2011 až 2014 byla místostarostkou a v letech 2014 až 2017 starostkou Vřesiny u Poruby.  Nyní bydlí v Ostravě-Porubě. V roce 2018 byla jako nestraník zvolena na kandidátce ODS do Zastupitelstva města Ostravy.