Jak nám, Seznamákům, pomáhá firma růst

4. března 2020

Začátkem loňského podzimu vytvořili naši vedoucí spolu s HR oddělením unikátní projekt. Pro nás – administrátory na Firmách a na Zboží.

Naše pozice jsou často označované jako startovní a jsou opravdu skvělé na rozjezd v tak velké firmě, jako je Seznam. Dovolí nám se adaptovat a celkově si zvyknout na chod velké firmy. Někteří lidé si náplň práce administrátora oblíbí hned, jiní by ještě rádi zkoumali a zkoušeli své možnosti jinde.

A to jsme my. První účastníci Rozvojového programu.

Když jsem tenkrát na společné schůzce slyšela, co se pro nás chystá, byla jsem nadšená. Do Seznamu jsem nastoupila s představou, že bych se někdy mohla vypracovat na svou vysněnou pozici.

V Rozvojovém programu jsem potkala dalších devět lidí, kteří zaujímají velmi podobný přístup jako já. Program nám ukazuje a pomáhá, jak přesně se připravit na mnohotvárné situace při výběrových řízeních. Učí nás, jak zachovat chladnou hlavu, jak improvizovat. Pumpuje do nás základní vědomosti Excelu a Powerpointu. Obohacuje nás o příběhy úspěšných Seznamáků. Motivuje nás.

Začali jsme assessment centrem. Následovala školení na prezentační dovednosti a Excel. Právě pokračujeme v HR blocích, kde nám Hanka Bartošová představuje hlavní úskalí výběrových řízení a pohovorů a řádně nás s nimi seznamuje.

Navštívil nás i nynější Produktový manažer Pavel, který začínal stejně jako my na pozici administrátora. Převyprávěl nám svou klikatou cestu pozicemi napříč Seznamem a ukázal nám, že pokud člověk má jasný cíl a jde si za ním, může ho dosáhnout.

A upřímně? Občas chodím na naše setkání hodně nervózní. Například školení prezentování pro mě nebyla procházka růžovou zahradou, ale peklem. Nejsem člověk, co potřebuje být středem pozornosti – to ne. Když jsem ale zvládla překonat sama sebe, zaplavila mě příjemná vlna satisfakce.

Dále nás čekají posezení s odborníky z různých odvětví Seznamu. Dozvíme se konkrétní informace o daných profesích, např. Optimalizátor PPC kampaní, Produktový manažer, Teamleader podpory, Account executive a další.

Celý projekt dovršíme finálním assesment centrem. Díky zpětným vazbám, které dostáváme po každém setkání, budeme samozřejmě doufat, že to dopadne mnohem lépe než první pokus.

Rozvojový program už má dokonce svého prvního úspěšného „absolventa“. Martin Volšička bude za dva měsíce právoplatným členem Finančního oddělení: „Rozvojový program mi pomohl se utvrdit v tom, co vlastně chci dělat a nebýt celého projektu, ani bych se na vypsanou pozici nepřihlásil. Moc mi při výběrovém řízení pomohly hlavně znalosti ze školení Excelu a zmínka o tom, že v programu figuruji. Podle mě je velkým přínosem také to, že se dostaneme do povědomí ostatních Seznamáků.“

Prozatímní ohlasy na program jsou velmi pozitivní. Jiřina Simandlová ze Zboží se nebojí přijímat nové výzvy a do programu nastoupila s elánem: „Jsem moc ráda za možnost se programu zúčastnit. Baví mě rozmanitost úkolů, školení, ale i ta nepohoda, kdy je člověk nucen vyjít ze své komfortní zóny. To posouvá naše zkušenosti o level výš. Navíc poznat kolegy z odlišných týmů je super. Od projektu jsem neočekávala nic zlomového, musím ale přiznat, že jsem mile překvapená. Hezkou vzpomínku mám na školení Excelu, to bylo vážně luxusně zpracované.“

Jsem přesvědčena, že tenhle projekt má opravdu smysl. Současně jsem i moc vděčná za to, že nám bylo umožněno do programu vstoupit a čerpat vše, co nabízí.

Kateřina Červinková
Senior administrátor Firmy.cz

Sdílet na sítích