LIPNO NAD VLTAVOU: Lišák Fox oslaví v sobotu 7. března narozeniny, lyžování...

LIPNO NAD VLTAVOU: Lišák Fox oslaví v sobotu 7. března narozeniny, lyžování za ceny vedlejší sezony

 

Dopoledne na svahu a odpoledne ve Fox parku s oblíbeným maskotem šumavského Skiareálu Lipno lišákem Foxem. To je skvělý plán na sobotu 7. března, kdy se navíc začne lyžovat za ceny vedlejší sezóny.

„Díky práci všech v areálu jsou v provozu stále tři lanovky, všechny pojízdné koberce ve Foxparku a lyžaři mají k dispozici šest kilometrů sjezdovek, na kterých leží v průměru půl metru sněhu,“ informovala event manažerka Skiareálu Lipno Olga Kneiflová s tím, že lyžaři mají k dispozici sjezdovky Jezerní, Pánská, Dámská, Promenádní a lišáka Foxe.

V provozu je rovněž dětské výukové hřiště Fox park, které nese název právě podle oblíbeného maskota areálu lišáka Foxe. Ten v sobotu oslaví své narozeniny. Od 14 hodin jsou vítány všechny děti, které chtějí pro lišáka vyrobit malé přání.

Od 14,30 hodin pak budou probíhat různé hry a soutěže o drobné ceny a v 15,30 hodin pak dojde k slavnostnímu rozkrojení narozeninového dortu. „Narozeniny lišáka Foxe jsou tradiční událostí zimní sezóny a věříme, že opět přilákají spousty gratulantů,“ doplnila Olga Kneiflová.

Vedlejší sezóna od soboty, večerní lyžování do neděle

Skiareál Lipno je v provozu denně od 8,30 do 16 hodin a večer od 18 do 21 hodin. V neděli 8. března si budou moci lyžaři večerní lyžování užít v letošní sezóně naposledy. „Od pondělí bude areál v provozu pouze přes den, a to v tradičním čase od 8,30 do 16 hodin, tedy bez večerního lyžování,“ dodala Kneiflová. Připomněla, že od soboty 7. března začnou platit u skipasů ceny vedlejší sezóny.

Stezka korunami stromů nabízí nejen výhledy do okolí

Zatímco lišák Fox slaví narozeniny v zimě, Stezku korunami stromů čeká slavnostní den až v létě. Otevřená je pro své návštěvníky ale po celý rok a nabízí nejen výhledy do okolí, ale také několik adrenalinových a edukačních zastavení, 52 metrů dlouhý tobogán a krásnou procházku v čisté přírodě šumavského lesa.

„Určitě stojí za to Stezku navštívit v každém ročním období. Výhledy se neokoukají, adrenalinové zastávky baví děti i dospěláky a ten klid šumavských lesů ve městě prostě nenajdete,“ doplnila Kneiflová

Text a foto: (tz)

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře