Přítelkyně Vyčítala (†77): Proč se nemohla dostat do jeho bytu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Přítelkyně Vyčítala (†77): Proč se nemohla dostat do jeho bytu?

Jan Vyčítal (†77)
Jan Vyčítal (†77) (D. Kolářová, archiv, Greenhorns.cz)

Skon spoluzakladatele Zelenáčů všechny šokoval. O to víc, že Jan Vyčítal (†77) byl jen tři dny před smrtí propuštěn z nemocnice do domácího léčení poté, co mu byl voperován kardiostimulátor. Jeho blízká přítelkyně Petra je stále v šoku. „Měl se uzdravit a dál rozdávat smích!“ prozradila deníku Aha!.

Muzikant a malíř, kterého našli v neděli večer v jeho bytě na pražském Žižkově bez známek života, měl vážné zdravotní problémy. Ty ale řešil, dokonce se podrobil operaci. „Honzu propustili z nemocnice jako zdravého pacienta. Prodělal operaci, při níž mu byl implantován kardiostimulátor, protože měl problémy se srdíčkem. Ze špitálu se sice vrátil hodně pohublý, ale všichni jsme si mysleli, že začne zase jíst a rychle se spraví,“ popisuje poslední týdny zpěvákova života jeho blízká přítelkyně Mgr. Petra Nováková. Ta je sama vystudovanou lékárnicí a vůbec ji nenapadlo, že mu zbývá jen pár dnů života.

Nařídili pitvu

„Je to tak šest let, co začal Honzík žít zdravě. Přestal pít, a dokonce i kouřit. Tvrdil, že ho to přestalo bavit a on dělal jen věci, které ho bavily. Měl to tak celý život,“ tvrdí Nováková, která popsala, že humorista rozdával smích až do posledních hodin. „I když mu nebylo dobře, humor ho nepřešel. Byl unavený a vysílený, ale i tak dokázal vtipkovat,“ říká se slzami v očích lékárnice.

„Jeho smrt přišla z minuty na minutu. Zatím nedokážeme říct, na co zemřel, je nařízena soudní pitva, ale myslím, že nevydrželo srdíčko. Uvidíme, co nám řeknou lékaři,“ vzpomíná na děsivý okamžik Petra Nováková, která se v neděli nemohla dostat do zpěvákova bytu. Proto zavolala záchranku a policii, jež musela dveře násilně otevřít. I když byl Vyčítal ženatý s Věrou, roky byla jeho blízkou přítelkyní právě Petra.

Pohřeb bude v úterý

Smuteční rozloučení s Janem Vyčítalem proběhne v úterý ve 14 hodin ve Velké obřadní síni v pražských Strašnicích. „Přišla nabídka od skupiny Greenhorns, ale jeho manželka Věra ji s velkým díky odmítla a zvolila variantu, že během obřadu zazní Honzovy písničky,“ prozradila Aha! humoristova přítelkyně Petra.

 



Přečtěte si
Dianthos
5. 3. 2020 • 10:52

Otázka "proč se nemohla dostat do bytu" zodpovězena nebyla. Neměla klíče? Proč s ním nebyla a nechala ho samotného pouhé 3 dny po vážné operaci? Přece vždy mohou nastat komplikace, ale takový nemocný potřebuje i psychickou podporu i fyzickou. Ještě více je překvapující, že byla neděle, takže v zaměstnání pravděpodobně nebyla.

picoda
5. 3. 2020 • 07:49

Vloni 10.10. zemrela matka me snachy. Dostala kardiostimuöator a po 3 dnech zemrela. Snacha ( lekarka ) zjistovala pricinu. Po obdukci se zjistilo, ze ten, kdo operoval, udelal chyby pri operaci Takze zemrela zbytecne

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.