Hlavní obsah

Bondovka přesouvá premiéru na listopad kvůli koronaviru

Novinky, Stanislav Dvořák

Obavy z komerčního debaklu odsunuly premiéru bondovky Není čas zemřít na listopad. Koronavirus by totiž výrazně ovlivnil návštěvnost.

Foto: Reuters

Daniel Craig a Lea Seydouxová

Článek

Producenti ruší mezinárodní premiéru filmu v dubnu a stanovili novou na listopad.

„MGM, Universal a producenti Bonda Michael G Wilson a Barbara Broccoliová oznámili, že po pečlivém zvážení a vyhodnocení situace na světovém trhu kin se premiéra filmu Není čas zemřít odsouvá na listopad 2020. Film bude ve Velké Británii vypuštěn 12. listopadu a celosvětově, včetně USA, 25. listopadu 2020,” uvedli v tiskové zprávě.

Jde o čistě ekonomické rozhodnutí. Neúspěch komerčního a mimořádně drahého filmu na zahraničních trzích, hlavně v Asii, by byl pro producenty zdrcující. Snímek stál kolem 250 milionů dolarů. Už dříve byla kvůli nemoci Covid-19 způsobené novým koronavirem zrušena premiéra bondovky v Pekingu a celé čínské dubnové turné k propagaci filmu. Čínská kina úřady kvůli šíření nebezpečné nemoci zavřely.

Jde o poslední díl bondovské série, kde hraje agenta 007 britský herec Daniel Craig. V dalších rolích uvidíme Ralpha Fiennese (M), Naomie Harrisovou (Moneypenny) nebo Bena Whishawa (Q). Bondova protivníka ztvárnil Rami Malek, který hrál Freddieho Mercuryho ve snímku Bohemian Rhapsody.

Británie hlásí první oběť koronaviru

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám