Kvůli šíření nákazy koronaviru v Ústeckém kraji zasedl krizový štáb. Jaká je aktuální situace?
Krizový štáb se schází k řešení mimořádných situací podle potřeby. Foto zdroj: Krajský úřad Ústeckého kraje
Chomutov

Ústecký kraj - Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček svolal na středeční odpoledne Krizový štáb Ústeckého kraje k projednání aktuální situace v regionu v souvislosti s výskytem koronaviru a jeho šíření na území regionu. Důležitými hosty byli ředitelka Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje Lenka Šimůnková a její zástupce Jozef Král.

Jednání zanalyzovalo aktuální situaci v Ústeckém kraji. Generální ředitel Krajské zdravotní, a. s. informoval o aktivaci pandemického plánu, o přijetí řady potřebných opatření. Poděkoval personálu nemocnic za enormní nasazení v současné situaci, zejména infekčnímu oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

Náměstek ředitele Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje shrnul dosavadní opatření této složky. Společně s ředitelem Krajského ředitelství Policie Ústeckého kraje a náměstkem ředitele Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje deklarovali připravenost všech základních složek krajského integrovaného záchranného systému a aktivizaci svých plánů pro obdobné situace.

Členové krizového štábu byli seznámeni se závěry Bezpečnostní rady státu, kdy jedním z výstupů je zákaz vývozu a omezení prodeje respirátorů, který vydalo Ministerstvo zdravotnictví. (psali jsme ZDE).

Ústecký kraj proto kompletuje požadavky na ochranné roušky, respirátory a další ochranné pomůcky od nemocnic, zdravotnických zařízení, které budou centralizovány na Ministerstvu zdravotnictví. Zde bude centrální dispečink poptávek i dodávek, podle jeho pokynů budou pak dodavatelé dovážet přímo na místo určení. Podobné opatření se chystá u dezinfekčních prostředků.

Krizový štáb Ústeckého kraje ve shodě nedoporučuje občanům návštěvu oblasti celé Itálie. Krajský úřad začíná informovat své příspěvkové organizace i další subjekty v soukromé i veřejné sféře v oblasti sociálních služeb i školství a zasílat jim doporučení, metodické pokyny a informace.

Veškeré důležité aktuální informace k této problematice zveřejňuje na svých webových stránkách Státní zdravotní ústav (www.szu.cz), který dále také zřídil informační telefonickou linku, kam se mohou občané obrátit, pokud potřebují v souvislosti s koronavirem poradit. Infolinka je k dispozici 24 hodin denně. Občanům Ústeckého kraje doporučujeme také sledovat webové stránky Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje (http://www.khsusti.cz).

Koronavirus – nonstop infolinka Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje +420 736 233 176

Po ukončení jednání Krizového štábu Ústeckého kraje byl pro zástupce médií uspořádán tiskový brífink. Hejtman Ústeckého kraje se v pátek 6. března 2020 v Praze zúčastní setkání s představiteli vlády.

Ředitelka Krajské hygienické stanice Ústí nad Labem se v pondělí 9. března 2020 zúčastní jednání Zastupitelstva Ústeckého kraje, kde budou zastupitelé v rámci dlouhodobě plánovaného jednání informováni o aktuální situaci a přijatých opatřeních ze strany relevantních subjektů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru