InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ron Hutchinson: Moje tango – divadelní drama

    sobota 20.4 19:00 - Sokolovna, Blatná

  • Vernisáž výstavy obrazů Jakuba Sajlera

    sobota 20.4 14:00 - Městský úřad – Sloupová síň, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FC Písek chce hrát v popředí. Po letech navázal spolupráci s Čížovou!

PÍSEK - Ve středu 4. března proběhla v sídle klubu v městském sportovním areálu tisková konference FC Písek před startem jarní části České fotbalové ligy. Po loňském neúspěšném ročníku, kdy se mužstvo pohybovalo v dolní části tabulky, se výkony a hlavně výsledky v první polovině až nad očekávání zlepšily, o čemž svědčí třetí místo po podzimní části soutěže. Na první místo Táborska Písečtí ztrácí jedenáct bodů, na druhé béčko Sparty Praha sedm, ale na záda jim s jednobodovým mankem dýchají B tým Plzně a Králův Dvůr. Na setkání s novináři dorazili člen výkonného výboru Milan Nousek starší, hlavní trenér A týmu Milan Nousek mladší, kapitán A týmu Antonín Presl, jeho zástupce Ondřej Běloušek a marketingový manažer klubu Dalimil Voříšek. Zástupci klubu promluvili o cílech do jarní části sezony, těmi jsou dosavadní třetí příčka a kvalita předváděné hry, která by do ochozů přilákala ještě více diváků. Útok na postup do 2. ligy zatím není na pořadu dne. Realizační tým odtajnil příchody a odchody a trenér Milan Nousek zhodnotil zimní přípravu, s kterou vyslovil převážně spokojenost.

V zimní přípravě na jarní část sezony sehráli fotbalisté FC Písek devět z deseti naplánovaných zápasů. V šesti z nich dokázali zvítězit, jednou remizovat a dvakrát prohráli s celkovým skóre 39:22. Jedno utkání sehráli během soustředění v maďarském Celldömölku. Nejlepším střelcem přípravy se stal Tomáš Valenta, který v sedmi odehraných zápasech vsítil rovných 10 gólů. O gól méně dal Tomáš Froněk. Generálku s Olešníkem i celou přípravu zhodnotil trenér Milan Nousek.

Jak jste spokojený s generálkou proti Olešníku?
Generálka se nám povedla. Střelecky jsme se chytli, deset gólů hovoří za vše. Na druhou stranu nechci tento výsledek přeceňovat. V naší hře jsou nedostatky, na kterých musíme ještě pracovat. Pokud se nám je nepodaří rychle odstranit, mohli bychom mít v prvním mistráku problémy. Teď se na některé věci, které jsem vypozoroval v utkání s Olešníkem, zaměříme, aby to v sobotu s Vltavínem klaplo.
S čím tedy půjdete do prvního jarního zápasu?
Jelikož hrajeme doma a pohybujeme se v popředí tabulky, tak nic jiného než vítězství nebereme.
Zimní příprava proběhla podle plánu, nebo jste něco nestihli?
Celkově jsem spokojený. Postihla nás nějaká zranění, nemoci, a to vše trochu narušovalo složení kádru v přípravných zápasech. Ale fyzické věci, které jsme chtěli natrénovat, to jsme splnili.
Kádr jste posílili o Tomáše Froňka a Romana Wermkeho. S posilami jste spokojený, nebo potřebujete ještě další?
V rámci možností, které máme, jsem spokojený. Oba určitě zapadnou do našeho stylu hry a věřím, že budou posilami. Vždycky, když proti nám nastoupí Lafata, kdyby byl o pár let mladší, bral bych ho všemi deseti.
Po podzimu jste v tabulce třetí, s čím půjdete do jarní části sezony?
Protože se nám podzim povedl nad očekávání, chtěl bych i takové jaro. Byl bych rád, abychom se prezentovali stejnou hrou jako na podzim a zůstali tam, kde jsme. Kdybychom se propadli někam do středu, to by mě strašně mrzelo.
Postupové ambice klub nemá?
Budeme se koukat na ty dva před námi. Když budou klopýtat a my je budeme dohánět, bude to zajímavé. Ale momentálně žádné postupové vize nemáme.

Soupiska pro jaro 2020

  1. Ondřej Běloušek
  2. Tomáš Benetka
  3. Tomáš Froněk – návrat z hostování MFK Chrudim
  4. Dominik Hajdo
  5. Jakub Held
  6. Martin Held
  7. Štěpán Holý – hostování z 1.FK Příbram
  8. Václav Hrachovec
  9. David Kubiš
10. Antonín Presl
11. Ondřej Sajtl
12. Jan Satrapa
13. Jan Sigmund – návrat z Čimelic
14. Tom Ulbrich – přestup z FC Slovan Liberec
15. Filip Vacovský
16. Tomáš Valenta
17. Roman Vávra – hostování z 1.FK Příbram
18. Zdeněk Vojtíšek – návrat z Lažiště
19. Martin Voráček
20. Roman Wermke – hostování z SK Dynamo Č. Budějovice

Odchody:
Daniel Petřík – Čížová, přestup s návratem do FC Písek
Miroslav Mařík – Čížová, přestup s návratem do FC Písek
Petr Řehoř – Čížová, přestup s návratem do FC Písek
Karel Kulík – hostování TJ Start Brno
Vojtěch Zeman – přestup Soběslav
Martin Klement – ukončení smlouvy

Třetiligový Písek se dohodl na spolupráci s divizní Čížovou

Průlomovým činem je nově nastolená spolupráce dvou sousedních klubů - Písku a Čížové, kterou se v minulosti dlouhá léta nedařilo navázat.
„Podařilo se nám domluvit spolupráci s divizním týmem Čížové. Na jaro jsme do Čížové uvolnili Maříka, který už tam hrál na podzim. Všichni, kdo fotbal sledují, viděli, že pro tak mladého hráče to byl obrovský přínos a je třeba v tom pokračovat. Dalším, kdo bude v Čížové hrát, je Dan Petřík, který toho zatím kvůli škole a zdravotním problémům moc nenahrál, ale všichni věříme, že na třetí ligu má a jednou ji hrát bude. Třetím, který posílí Čížovou, je Petr Řehoř. Tito tři hráči mě velmi potěšili, protože tuto skutečnost vzali velmi pozitivně. Pochopili, že budou hrát, budou sbírat minuty a zkušenosti, a to vše jim může jenom prospět. Dohoda je taková, že tito hráči budou trénovat u nás a po dohodě trenérů budou hrát divizi za Čížovou," vysvětlil nově navázanou spolupráci člen VV FC Písek Milan Nousek starší a dodal: „Pokud tuto spolupráci prohloubíme i do budoucna, bude to jedině dobře. Písek generuje určité počty mladých hráčů, kteří potřebují hrát vyšší soutěže a třetí liga je pro ně zatím hodně daleko. Je strašně málo mladých kluků, kteří jsou schopni hned do kádru A týmu zapadnout. Jedním z mála byl Karel Kulík, který se hned z dorostu do áčka dostal, ale studijní povinnosti mu nedovolí, aby s námi mohl absolvovat jarní část soutěže. Takových kluků moc není, a ti ostatní právě dostanou příležitost hrát v Čížové divizi, což je pro tyto mladé kluky hodně zajímavá soutěž. A kdo bude mít na divizi, bude mít za nějaký čas, pokud k fotbalu správně přistoupí, i na třetí ligu. My i v Čížové doufáme, že tato spolupráce, kterou vnímáme velmi pozitivně, vydrží dlouho. Zkoušíme něco, co už jsme mohli začít dřív, ale to už je pryč. Naším přáním je, aby v Čížové divize pokračovala i dál, což bude prospěšné pro oba kluby."

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace