Basketbalisté Nymburka drtivou výhrou nad Turky jim znechutili Prahu. Nymburk-Bandirma 92:70

Úvodní zápas osmifinále Ligy mistrů zvládli basketbalisté ERA Basketbal Nymburk stylem start-cíl a tureckou Bandirmu přejeli jednoznačně 92:70.

SportovníListy.cz byly na místě děje...





Jak říkám...



"Vždycky chceme zápas začít v tempu, soupeř nicméně nějakou dobu dokáže držet krok. Chtěli jsme hrát rychle, spoléhat na otevřené střely a intenzivní obranu, což se dařilo. Ke konci už pak bylo těžké udržet při takovém náskoku koncentraci, ale jak nám trenér v šatně řekl, musíme od sebe chtít maximum za každé situace. Snažit se být nejlepší, jak to jen jde. Soupeř hrál dobrý zápas, slušně střílel, ale tohle je něco, nad čím se před druhým utkáním musíme zamyslet. Diváci byli skvělí, je úžasné mít v zádech dav, který vám dává tolik energie a celý zápas vás žene vpřed. Hodně to pro nás znamená," měl jasno po utkání hráč Nymburka  Zach Hankins.

"Takový typ zápasů je vždycky ošemetný, protože jen vy jste v roli, ve které můžete ztratit. Podle mě jsme hráli slušně, ale musíme být daleko konzistentnější. Šlo vidět, že hrajeme proti týmu, který se drží výborného systému, byl pro nás skutečnou výzvou. V Turecku to bude stejné, očekávám obrovsky těžké utkání. Věřím však, že tam dorazíme se stejnou touhou uspět. Jsme uprostřed dlouhé sezóny, další věc, nad kterou přemýšlím, je fakt, že musíme zůstat zdraví. Samozřejmě se na tréninku budeme věnovat i analýze dnešního duelu," komentoval pro klubový web utkání trenér Nymburka Oren Amiel.

 "Ačkoli to tak z výsledku nevypadá, zápas nám vzal hodně sil. Museli jsme ho odběhat a odbojovat. Jsem moc rád, že jsme to zvládli. Navíc tak, že jsme se se soupeřem nemuseli tahat až do koncovky. První korálek je navlečený, můžeme jít dál. Museli jsme se soustředit sami na sebe, protože v podstatě až do poslední chvíle jsme nevěděli, v jaké sestavě Bandirma nastoupí. I skauting byl proto tentokrát trochu jiný. Jasně, je to trošku těžší, když nevíte, proti komu budete hrát, ale zvládli jsme to a od začátku měli zápas pevně v rukou. V odvetě nás čeká dlouhá cesta a bouřlivé prostředí, na druhou stranu jsme lepším týmem. Když se vyvarujeme zkratů, věřím, že to dopadne dobře i tam a urveme také druhý bod," komentoval rovněž pro klubový web  hráč Nymburka a kapitán reprezentace Vojtěch Hruban.

"Často se stává, že když odejdou stěžejní hráči, další vystoupí z řady. Na hřišti je pořád pět lidí, a tak jsme do zápasu i nastupovali. Dobře jsme se koncentrovali, a to i proto, že trenéři nás na každé utkání připravují stejně a nenechají nás nic podcenit. Jsem rád, že to dopadlo, jak to dopadlo. Škoda pro diváky, kteří přišli v hojném počtu, že to nebylo větší drama. Pro nás byl ale takový scénář ideální. Každopádně atmosféra byla skvělá a jsem moc rád za to, jak to tady vypadalo. Poslední čtvrtinu jsem si užil na lavičce a mohl si taky konečně prostředí pořádně vychutnat. Taky mě moc těší vítězství. Musíme ale pořád myslet na další zápas, splněno zatím nemáme nic. Před zápasem v šatně zazněly vtípky, ať si to dneska užijeme, že je to letos kvůli koronaviru naposledy před fanoušky. Doufejme ale, že to tak nebude a že se situace dostane pod kontrolu. Věřím, že Praha bude v pohodě," řekl hráč Nymburka Jaromír Bohačík.






Praha 3. března  2020




Liga mistrů - osmifinále

ERA Basketbal Nymburk - Teksüt Bandirma 92:70 (29:19, 27:21, 23:12, 13:18)


Nejvíce bodů: Hruban 19, Bohačík 18, Dixon 12, Kříž 8, Pumprla 7, Dalton, Hankins a Peterka po 6, Booker 4, Rogič a Šafarčík po 3, Benda 0 - Hazer 17, Sengun 16, Öncel 15, Haltali 13 * Fauly: 19:11 * TH: 11/8 - 15/5 * Trojky: 14:7 * Doskoky: 39:36 * Ztráty: 13:16 * Zisky: 10:9 * Asistence: 19:16.

(ps, SportovníListy.cz, Nymburk.Basketball, foto: Jiří Růžička)