Na Mistrovství ČR ve střelbě z laserové pušky v Kunovicích soutěžilo 26 družstev mládeže

XII. ročník soutěže tříčlenných družstev mládeže z laserové pušky se uskutečnil v sobotu 29. února 2020 na základní škole v Kunovicích za pořádatelství Svazu branně-technických sportů ČR.

Celkem se na tuto soutěž, ze šesti klubů aktivně pracujících v rámci SBTS ČR s mládeží, nominovalo 26 družstev soutěžících ve čtyřech věkových kategoriích.

V kategorii mladších žáků do 12 let soutěžilo celkem sedm družstev. Zlaté medaile si vystřílelo družstvo SBTS Vojkovice za 824,90 bodu. Stříbrné medaile získalo družstvo SBTS Kunovice 1 za 797,69 bodu a třetí, tedy bronzovou příčku, obsadilo družstvo SBTS Kunovice 2 výkonem 759,90 bodu.

Mezi staršími žáky (13 - 16 let) soutěžilo celkem dvanáct družstev. Zvítězilo družstvo SBS Moravská Třebová (Křenov 2) nástřelem 816,27 bodu. Stříbrné medaile získalo družstvo SBTS Kunovice 3 za výkon 803,30 bodu a třetí místo obsadilo družstvo SBS Moravská Třebová (Křenov) nástřelem 795,12 bodu.

Dorosteneckou kategorii ovládlo na prvním místě družstvo SBS Moravská Třebová 6 za 823,14 bodu. Druhé místo si vystřílelo s 811,86 bodu družstvo SBS Moravská Třebová 7 a na třetím místě se umístilo družstvo SBTS Svatoslav 3 se 711,06 bodu.

V kategorii juniorů získalo zlaté medaile za 817,59 bodu družstvo SBS Moravská Třebová 9. Druhé místo si zajistilo družstvo SBTS Kunovice 6 výkonem 810,36 bodu a na třetím místě skončilo družstvo SBS Moravská Třebová 8 za výsledný počet 800,53 bodu.

Družstvu starších žáků SBS Moravská Třebová (Křenov 2) předala paní místostarostka Kunovic Polášková putovní pohár věnovaný českým výrobcem laserových zbraní, firmou APEOM, Ostrava, který se uděluje vítězi nejpočetněji obsazené věkové kategorie. Současně byli vyhlášeni i nejlepší sportovci sportovních klubů SBTS ČR a byly jim předány diplomy.


Sportovní střelecký klub SBTS Kunovice spolu se střeleckým kroužkem při ZŠ Na Červené také uspořádal v měsíci lednu a únoru na dvou základních školách v Kunovicích již IV. ročník střelecké soutěže v laserové pušce „O krále a královnu střelců“ pro žáky z prvních, druhých a třetích tříd. Nejlepší z této soutěže z obou škol byli vyhodnoceni právě na Mistrovství ČR v laserové pušce.

Královnou střelců na ZŠ Červená cesta se stala Alex Galářová (47 bodů), první princeznou byla dekorována Julie Varmužová (45 bodů) a prvním princem se stal Ondřej Štefaník (37 bodů). Na základní škole U Pálenice získal titul Krále střelců Petr Dočekal (53 bodů), prvním princem se stal Matěj Crkva (52 bodů) a první princeznou byla Denisa Tománková (44 bodů). Místostarostka Kunovic Polášková všem nejlepším malým střelcům předala diplomy, medaile a dekorovala Královnu a Krále střelců pro rok 2020/2021.

(SBTS ČR, SportovniListy.cz, Sdružení sportovních svazů, foto: SBTS ČR)