Pracovní poměr MUDr. Josefa Liehneho v Krajské zdravotní skončil oboustrannou dohodou o rozvázání pracovního poměru
Josef Liehne. Foto: e-usti.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Vedení Krajské zdravotní, a. s., reaguje na informace týkající se ukončení pracovního poměru ředitele zdravotní péče Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., které se v minulých dnech objevily především na sociálních sítích:

Zdůrazňujeme, že pracovní poměr MUDr. Josefa Liehneho u Krajské zdravotní, a. s., skončil 2. 3. 2020 oboustrannou dohodou o rozvázání pracovní poměru. Krajská zdravotní je přesvědčena, že MUDr. Josef Liehne by se se svými dlouholetými politickými zkušenostmi nedal k podepsání takové dohody přinutit a k jejímu uzavření tak dospěl po svém důkladném uvážení.

MUDr. Josef Liehne se po dobu posledních 11 let nezúčastnil žádného oficiálního jednání s odbory, což potvrzuje Ing. Ivana Břeňková, představitelka Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče České republiky, a neměl tedy žádný vliv na vyjednávání Krajské zdravotní o mzdových podmínkách zaměstnanců s odborovými organizacemi a už vůbec ne na vyjednané plošné navýšení tarifních mezd o 1500 Kč každému zaměstnanci.

Konstatujeme, že MUDr. Josef Liehne v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem nepracoval jako lékař, naopak dva dny v týdnu vykonával v dopoledních hodinách soukromou činnost v privátní urologické praxi v Ústí nad Labem, která byla založena dlouhou dobu před příchodem současného představenstva a vedení společnosti.

Nakonec se musí Krajská zdravotní důrazně ohradit proti tvrzení MUDr. Josefa Liehneho k údajné informovanosti vedení společnosti o plánované dovolené. MUDr. Josef Liehne se měl v době své absence pracovně účastnit kongresu v zahraničí, přičemž svou účast bez vědomí zaměstnavatele zrušil a dle svých slov odjel na dovolenou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru