hnv murr

Nový SSD disk podporuje přechod na NVMe

Společnost Western Digital usnadňuje přechod na úložiště s disky formátu NVMe u malých a středních firem. Nové disky SSD NVMe podnikové třídy z produktové řady WD Gold významně zvyšují výkon u počítačových aplikací.

 

IDC, společnost pro analýzu trhů, očekává, že podíl disků NVMe dodaných na trh dosáhne do roku 2023 až 79 %. Technologie úložišť bude klíčovým prvkem pro získání maximálního výkonu aplikací při současném rozvoji možností vícejádrových procesorů.

Dodávky nového SSD disku se očekávají ve druhém čtvrtletí 2020. Disk bude k dostání ve čtyřech kapacitách, jak pro koncové zákazníky, tak pro distribuční partnery. Je navržen jako primární úložiště v serverech, kde dokáže poskytovat rychlé časy odezvy, vyšší datovou prostupnost a větší škálovatelnost, než současné SATA zařízení pro podnikové aplikace. WD Gold NVMe SSD představuje úložiště s vysokým výkonem pro aplikace a datové soubory, které vyžadují nízkou latenci a vysokou propustnost dat.

Díky novým diskům se zákazníci mohou spolehnout na ochranu dat i při výpadku napájení a prodlouženou 5letou záruku. Bezpečné načítání systému a bezpečné odstranění dat zajišťuje další kontrolu nad daty.

„Ve světě výpočetní techniky probíhají na mnoha frontách velké změny a inovace. Doslova v každém odvětví, ve velké nebo malé firmě, je to vše jen o datech,“ říká Phil Bullinger, generální manažer a senior viceprezident Western Digital pro zařízení datových center.

 
Publikováno: 5. 3. 2020 | Počet přečtení: 593