Znáte všechny rozhledny v Ústeckém kraji? Na jednom místě je můžete vidět v klášterecké galerii Kryt
Netradiční vyhlídka Růženka na Děčínsku. Foto zdroj: www.kr-ustecky.cz
Chomutov

Klášterec nad Ohří - V březnu se v galerii Kryt představí Josef Sedláček, biker, milovník přírody, cykloturistiky, Poohří a Krušných hor.

Josef Sedláček se narodil v Žatci a žije v Lounech. Jeho vášní je cestování, příroda, řeka Ohře a cykloturistika, jak sám říká: „Na řece Ohři jsem se narodil, na Ohři jsem prožil předškolní léta a na Ohři žiji dodnes…Když jsem propadl cykloturistice, mé začátky byly převážně v Poohří a naší krásnou řeku jsem začal poznávat více“. A právě proto se rozhodl vydat knihu plnou fotografií věnovanou právě řece Ohři, s názvem Ohře a Poohří. Fotografie sbíral téměř 10 let, najezdil i několik tisíc kilometrů a pořídil stovky snímků. Mimo jiné přispívá svými články do časopisu Turista a vydává i svůj vlastní amatérský časopis Šlapák, kde lidé naleznou zajímavé tipy na výlety na kole i pěšky. Píše také svůj vlastní cestovatelský blog.

První roky cestoval pouze po České republice, kterou procestoval v podstatě celou, jen s občasnými výjezdy do pohraničí, nejčastěji na saskou stranu Krušných hor. Jedno z delších zahraničních putování pak začal ve Slovinsku, má za sebou několik alpských expedicí. Na kole procestoval ostrovy Mallorca, Elba či Island, projel Itálii, Polsko či Chorvatsko a v roce 2019 se vydal na kole do Bruselu.

 V galerii Kryt představí Josef Sedláček jen zlomek své tvorby, věnovaný bude rozhlednám. Výstava fotografií s názvem Rozhledny Ústeckého kraje tak bude zahájena symbolicky vernisáží v pátek 13. března 2020 v 17:00 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru