Premiéry v kinech: Když strach nevidíte a elfové frčí na pozoruhodnou výpravu

Premiéry v kinech: Když strach nevidíte a elfové frčí na pozoruhodnou výpravu
Neviditelný | CinemArt
FRČÍME (režie: Dan Scanlon)
Frčíme
Studio Pixar uvádí do kin animák s pořadovým číslem 22. O opět chce být něčím novým a výjimečným. Rodinná komedie frčíme buduje svébytný fantazijní svět, v němž žijí elfové, trollové a skřítci a jednorožci se živí odpadky. Moderní technologie převzaly za kouzla úlohu, což se nelíbí dvojici bratrů, která přišla příliš brzy o otce. Snímek Frčíme je výpravou za fantazií a magickým světem stráveným ve společnosti jejich otce.
Pixaru se stále daří přinášet neokoukané snímky s poselstvím a emocemi. Frčíme se zařadí po bok filmů V hlavě (2015) nebo Coco (2017). Recenzenti mu prozatím dávají 70 procent. Silná konkurence se však rýsuje v podobě připravovaného filmu Rodina na baterky (česká premiéra 24. září 2020).

NEVIDITELNÝ (režie: Leigh Whannell)
Neviditelný
Autor ceněného sci-fi thrilleru Upgrade (2018) uvádí do kin novinku Neviditelný odkazující na stejnojmenný sci-fi horor ze 30. let podle předlohy vizionáře H.G. Wellse (Stroj času, Válka světů).
V hlavní roli se představí Cecilia (Elisabeth Moss), trpící pod nadvládou majetnického vynálezce. Po útěku od něj se dozvídá, že muž její odchod neunesl a spáchal sebevraždu. Je to ale skutečně tak? V životě Cecilie se totiž začínají dít hodně podivné věci. Terorizuje jí skutečný "neviditelný" muž, nebo jde "pouze" o strachy a děsy v její hlavě?
Tuzemští recenzenti prozatím dávají Neviditelnému solidních 71 procent.

Seznam všech březnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.

Poznáte herce jen podle jejich očí?