InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čtení se Zauzlínou

    pátek 24.5 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech

  • Petr Maurenc: Gladiátoři - výstava

    pátek 24.5 18:30 - Biograf Kotva Lidická 2110, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Výstava loutek zavede návštěvníky do historie souboru Radost

STRAKONICE – V Maltézském sále strakonického hradu byla ve středu 4. března zahájena výstava s názvem 70 let s Radostí. Výstavu historických loutek instalovali členové LS Radost a potrvá do konce měsíce března.

 

Vernisáž výstavy zahájil režisér, dramaturg a loutkář Jakub Jílek společně se zástupcem kulturního střediska Ladislavem Řandou.

O kulturní program výstavy se postaraly děti z divadelního kroužku Forbína. Četli dosud neuvedenou pohádku Josefa Křešničky s názvem Chasník a tři prasátka.

Na výstavě se návštěvníci mohou seznámit s historickými loutkami, které soubor provázely od jeho vzniku. Všechny exponáty vznikaly v dílně pod rukama členů souboru. Většina těchto loutek je z oceněných pohádek, které uspěly na soutěžních přehlídkách v průběhu let.

Historické loutky a staré kulisy byly vybrány záměrně, protože ty současné děti dobře znají z pravidelných nedělních představení.
Součástí výstavy je také fotodokumentace z nejúspěšnějších pohádek souboru a tiskoviny, které zachycují historii souboru až do současnosti.

V zadní části prostoru je stůl, kde jsou vystavené návrhy loutek od Václava Jiříka.
Ze staré truhly na návštěvníky vykukuje Kašpárek, který provázel malé diváky od počátku souboru a rozdával dětem sladké odměny za básničku nebo písničku. Tuto tradici udržuje soubor i v současné době.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace