Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Batz pochytal pět penalt a Saarbrücken z čtvrté ligy je v semifinále poháru, Pavlenka se zranil

Senzační postup do semifinále Německého poháru slaví fotbalisté Saarbrückenu. Mezi čtveřici nejlepších se dostali jako první klub ze čtvrté nejvyšší soutěže v historii. To Brémy se musely smířit s vyřazením, brankář Jiří Pavlenka se navíc zranil.

Daniel Batz chytá jednu z pěti penalt ve čtvrtfinále Německého poháru
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Vedoucí tým regionální ligy jihozápad vyhrál nad prvoligovým Düsseldorfem 7:6 na pokutové kopy, po 120 minutách byl stav nerozhodný 1:1.

Hrdinou zápasu byl brankář Saarbrückenu Daniel Batz, který zlikvidoval pět pokutových kopů. Jednu penaltu chytil v normální hrací době a čtyři v rozstřelu.

Obhájci trofeje z Bayernu Mnichov zvítězili na hřišti Schalke 1:0 brankou Joshuy Kimmicha, jehož střela z hranice šestnáctky prošla ve 40. minutě pod nohama dvou protihráčů až do sítě.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern porazil Schalke a je v semifinále Německého poháru

Brankář Jiří Pavlenka s obráncem Theodorem Gebre Selassiem nezabránili vyřazení Brém. Werder prohrál čtvrtfinálový duel na hřišti Frankfurtu 0:2, českého gólmana překonali v nastavení prvního poločasu z penalty za ruku Andre Silva a po hodině hry zblízka po centru Daiči Kamada.

Po zápase vyšlo najevo, že se navíc Pavlenka zranil, když utrpěl trhlinu v přitahovači. Délka absence sedmadvacetiletého českého reprezentanta je zatím neznámá, Brémám bude chybět přinejmenším v sobotním ligovém duelu na hřišti Herthy Berlín.

Je nám líto, video expirovalo.
Brémy nestačily na Frankfurt a v poháru končí

"Samozřejmě nám bude chybět, ale jeho náhradníkovi Stefanosi Kapinovi hodně věřím. V tréninku a přípravných zápasech pokaždé odvádí dobrou práci, takže strach nemáme. Jsem si jistý, že je ve formě a že chce dokázat, čeho je schopný," citovaly stránky Werderu trenéra Floriana Kohfeldta.

Semifinálovou sestavu Německého poháru zkompletoval Leverkusen, který v závěrečné dvacetiminutovce otočil duel s Unionem Berlín a zvítězil 3:1. Atmosféru na stadionu Bayeru ovlivnil už po čtvrthodině hry zásah záchranářů, kteří v hledišti museli oživovat jednoho z fanoušků, než jej převezli do nemocnice.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články