ALS! Tři písmena, která děsí. Amyotrofická laterální skleróza je progresivní nervosvalové onemocnění, na které neexistuje lék. A právě s touto děsivou diagnózou se potýkala i maminka Martina Zounara.

„Byla těžce nemocná, měla ALS a její poslední dny byly velice těžké. Poté, co lékaři vyřkli její diagnózu, byly její dny sečteny. Byla neskutečně silná. Já si pořád nedokážu představit, že jsem v její kůži a počítám hodiny a dny do konce. Do poslední chvíle jsem byl s ní a myslím, že o tom věděla. V okamžiku, kdy odešla, jsem si uvědomil, že jsem sám,“ přiznal Zounar v magazínu Téma. 

„Mamka byla MUDr. Marta Zounarová a celou rodinu držela pohromadě. Fakt je ten, že když táta odešel, tak jsem každý rok vzal demižon veltlínu, sednul si na hrobeček, na tu desku, dal si dvě skleničky, poseděli jsme. Pak přišli další lidi a farář František a nakonec nás na tom urnovém háji bylo asi třicet, trošku párty. Všichni jsme mysleli na tátu, povídali jsme si, jakej ten Míra byl. Teď když to tak vezmu, tak přijde chvíle, kdy si tam sednu, budu tam mít mámu, babičku, tátu a všechny, a zase pokecáme,“ říká se slzami v očích herec a dodává: „Naštěstí mám báječnou dceru, skvělou přítelkyni, jsem s ní šťastný, ale jsem sám.“

VIDEO: Martin Zounar o poslední roli Miroslava Zounara: Třetí Slunce, seno musel ošidit!

Video
Video se připravuje ...

Martin Zounar o poslední roli Miroslava Zounara: Třetí Slunce, seno musel ošidit! Petr Macek, Petr Soukup

Fotogalerie
24 fotografií