Golden State potrápil úřadujícího šampiona NBA Toronto, přispěl k tomu 23 body navrátilec Curry

Dvojnásobný nejužitečnější hráč NBA Stephen Curry se vrátil po čtyřměsíční pauze zaviněné zlomeninou ruky a 23 body pomohl basketbalistům Golden State Warriors potrápit úřadujícího šampiona Toronto. Raptors ale nakonec v poslední minutě rozhodli o výhře 121:113 a to hlavně zásluhou Normana Powella. Ten se blýskl celkem 37 body, což je jeho nové kariérní maximum.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Stephen Curry v dresu Golden State Warriors

Stephen Curry v utkání proti Torontu | Foto: USA Today Sports, Stan Szeto | Zdroj: Reuters

Curry se zranil 30. října a od té doby vynechal 58 zápasů. A přestože Warriors už nemají šanci na play off, rozhodl se vrátit ještě v této sezoně, aby se dostal do formy a v létě mohl reprezentovat USA na olympijských hrách v Tokiu.

V utkání se rozjížděl pomalu, když při prvním střídání stihl jen tři asistence a mezi střelce se nezapsal, avšak od druhé čtvrtiny začal ukazovat svou silnou zbraň v podobě někdy až neuvěřitelných střel.

Nejprve proměnil střelu s faulem, pak v poslední vteřině útoku těžkou trojku z dálky po rychlém odhození. A i když ještě neměl takovou jistotu a střílel jen s úspěšností 40 procent, nakonec 23 body, sedmi doskoky a sedmi asistencemi pomohl týmu vzdorovat Torontu až do konce.

Dvěma trestnými hody snížil minutu před koncem na rozdíl dvou bodů, pak ale na druhé straně skóroval Pascal Siakam, a když na druhé straně neproměnil dva trestné hody Damion Lee a vzápětí nedal ani trojku, Toronto už si výhru pohlídalo.

Výhra Clippers a Sixers

V souboji dvou předních týmů Západní konference uspěli Los Angeles Clippers, kteří přehráli Houston 120:105. Kawhi Leonard zaznamenal 25 bodů a se spoluhráči rozhodl už před poločasem. Hostujícím Rockets se totiž vůbec nedařila střelba.

Russel Westbrook sice dal 29 bodů, ale potřeboval na to 27 střel z pole a 11 trestných hodů. James Harden minul všech osm trojek a trefil jen čtyři ze 17 pokusů. Celkem měl Houston úspěšnost střelby za tři body 16 procent, vystřelil celkem 42 pokusů.

Clippers si připsali šestou výhru za sebou a drží druhou příčku na Západě před Denverem. Ten zvítězil 114:112 nad Charlotte. O výhře Nuggets rozhodl pět vteřin před koncem Jamal Murray, který těžkou střelou dokonal obrat. Charlotte ještě v poslední čtvrtině vedlo o osm bodů.

Philadelphia po více než měsíci zvítězila venku a výhrou 125:108 v Sacramentu ukončila sérii devíti venkovních porážek v řadě. A to i přesto, že Sixers opět nastoupili bez svých dvou hlavních hvězd Joela Embiida a Bena Simmonse. Tobias Harris táhl tým 28 body.

NBA:
Charlotte - Denver 112:114, Golden State - Toronto 113:121, Houston - LA Clippers 105:120, Sacramento - Philadelphia 108:125.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme