Hlavní obsah

Asistent trenéra Ajaxu Poulsen je kvůli koronaviru v karanténě

Amsterdam

Vedení fotbalistů Ajaxu Amsterdam nařídilo asistentu trenéra Christianu Poulsenovi a dalším dvěma členům realizačního týmu karanténu kvůli obavám z nakažení koronavirem. Všichni tři se totiž nedávno setkali s bývalým dánským reprezentantem Thomasem Kahlenbergem, u kterého byla nákaza odhalena.

Foto: Sport.cz

Asistent trenéra Ajaxu Christian Poulsen je kvůli koronaviru v karanténě.

Článek

Poulsen a dva fyzioterapeuti museli opustit mužstvo poté, co se s Kahlenbergem o víkendu potkali na oslavě Poulsenových 40. narozenin. "Nemají žádné příznaky, a pokud to tak zůstane, příští týden se vrátí k týmu," citovala nizozemská média mluvčího amsterdamského klubu.

V karanténě je také 16 členů dánských klubů Bröndby Kodaň a Lyngby, jejichž ligový zápas Kahlenberg navštívil po návratu z Nizozemska, kde se nakazil. Lékaři u něj nákazu koronavirem, který si celosvětově vyžádal přes tři tisíce obětí, zjistili až poté ve čtvrtek.

Oba kluby spolupracují s úřady, aby daly dohromady seznam lidí, kteří přišli na zápase s Kahlenbergem do kontaktu. Z Bröndby museli do karantény například generální manažer Ole Palma, obránce Joel Kabongo a asistent trenéra Martin Retov. Z Lyngby skončili v karanténě tři hráči.

Koronavirus zasáhl také jiný dánský celek FC Kodaň, který kvůli bezpečnostním opatřením musí nejbližší domácí zápasy odehrát bez diváků. Jde mimo jiné o odvetu osmifinále Evropské ligy s Basaksehirem, jež je na programu 19. března. Nákaza navíc ovlivní i další zápasy v Dánsku, protože tamní vláda se rozhodla zrušit nebo odložit všechny akce s účastí přes tisíc diváků.

Reklama

Související témata: