Hlavní obsah

Hybnerové se splnil životní sen. „Zaklaunila“ si vedle Slavy Polunina

Novinky, Kristýna Léblová, pkv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do Prahy poprvé zavítal ruský klaun Slava Polunin, který už od roku 1993 cestuje po světě a vystupuje se svým představením Slava’s SnowShow. V jedné z vedlejších rolí vystupuje i Vanda Hybnerová, dcera mima Borise Hybnera, se kterým Polunin dlouhá léta spolupracoval.

Hybnerové se splnil životní sen. „Zaklaunila“ si vedle Slavy PoluninaVideo: Novinky

 
Článek

Právě pocta Hybnerovi, jenž zemřel v roce 2016, je jedním z důvodů, proč Slavova sněhová show zamířila do Prahy. Hybnerová působí ve vedlejší roli jako jeden z tzv. zelených klaunů, kteří účinkují vedle žlutého klauna, jímž je samotný Polunin.

„Toto představení jsem viděla v trochu jiné podobě asi před dvaatřiceti lety, hned jsem se chtěla vydat do klaunské školy v Leningradě, ale přijali mě na DAMU, tak jsem se rozhodla zůstat tady. Po tolika letech jsem se dočkala a postavila vedle Slavy na jeviště, je to splněný profesní sen,“ popsala ve čtvrtek Hybnerová své dojmy po prvním představení.

Foto: Novinky

Vanda Hybnerová musela na jevišti improvizovat.

„Klauni nikdy nezkouší, to je hlavní pravidlo klauniády. Vanda Hybnerová dostala úkol jen se obléknout a jít. Byla to kompletní improvizace a ona ji zvládla perfektně,“ zhodnotil výkon Hybnerové Polunin.

Foto: Novinky

Vanda Hybnerová si splnila svůj sen klaunským vystoupením.

Představení SnowShow je k vidění v divadle Hybernia do 8. března.

Reklama

Výběr článků

Načítám