Hlavní obsah

Memories of Fools míří z Berlína do Prahy

Právo, Radmila Hrdinová

Přední domácí novocirkusový soubor Cirk La Putyka uvede v Praze inscenaci Memories od Fools, která půl roku úspěšně plnila hlediště berlínské scény Chamäleon Theatre. Od 6. do 20. března ji soubor bude hrát v pražském prostoru Jatka78.

Foto: Jakub Jelen

Memories of Fools nabídne špičkovou akrobacii.

Článek

„Představení, které má podtitul Všichni jsme blázni, protože doba je bláznivá, hledá naše nejstarší a nejhlubší vzpomínky. Jak daleko jsme schopni se vracet ve svých vzpomínkách, jak dlouho jsme schopni udržet některé vzpomínky v hlavě?,“ ptá se principál souboru a režisér inscenace Rosťa Novák ml., který zde pracuje se šesti kmenovými členy souboru, jedním domácím a dvěma zahraničními hosty.

Na scéně se objeví vrcholné novocirkusové disciplíny jako cyr wheel, teeterboard, žonglování, vzdušná a párová akrobacie, ale i klauniáda, tanec a loutky.

Loňská inscenace Memories of Fools podobně jako Roots před třemi roky znamenala pro soubor výzvu přinést do kabaretního světa na scéně berlínského divadla Chamäleon poetiku Cirku La Putyka a zároveň  možnost vytvořit show v pravém slova smyslu, která bude srozumitelná celosvětovému publiku, bude obsahovat vrcholná cirkusová čísla, ale na druhé straně neztratí nic na cestě, kterou se Cirk La Putyka vydal.

Kromě české premiéry Memories of Fools připravuje Cirk La Putyka na duben do prostoru O2 universum největší projekt ve své historii, a sice projekt Cesty, který za účasti více než čtyřiceti akrobatů, herců, tanečníků a hudebníků provede diváky cirkusovou historií.

Reklama

Výběr článků

Načítám