Hlavní obsah

Operní pěvec Domingo kvůli sexuálním skandálům zrušil vystoupení v Londýně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Španělský pěvec Plácido Domingo zrušil své účinkování v připravovaném uvedení opery Don Carlos v londýnské Královské opeře. V pátek o tom informovala agentura AFP, která připomněla, že Domingo čelí obviněním ze sexuálního obtěžování kolegyň. Už minulý týden zrušil svá plánovaná vystoupení v madridském Královském divadle.

Foto: Hana Smejkalová

Placido Domingo dirigoval Mozartovy oslavy.

Článek

Londýnská Královská opera (Royal Opera House) v prohlášení uvedla, že Domingo své účinkování v klasické opeře Giuseppa Verdiho plánované na červenec zrušil "po vzájemné dohodě". Hudební dům označil 79letého Dominga za "vynikajícího zpěváka a umělce" a vyjádřil pochopení pro důvody, pro které se rozhodl v opeře Don Carlos nezazpívat. Sám londýnský operní dům podle prohlášení žádné stížnosti na Domingovo chování neobdržel.

Weinstein je vinen, rozhodl soud. Za sexuální napadení hrozí producentovi 29 let

Amerika

Více než tři desítky zpěvaček, tanečnic, hudebnic a dalších umělkyň a zaměstnankyň, které s legendárním pěvcem za posledních 30 let pracovaly, před časem uvedly, že se staly oběťmi či svědkyněmi Domingova nevhodného chování a sexuálního obtěžování. Šlo hlavně o mladé ženy na začátku kariéry. Některé z nich tvrdily, že odmítnutí Domingových návrhů negativně ovlivnilo jejich kariéru.

Ženám se už omluvil, nátlak ale popírá

Minulý týden se tenorista ženám, které ho viní ze sexuálního obtěžování, omluvil a za své činy přijal plnou zodpovědnost. Později ale uvedl, že bylo jeho prohlášení nesprávně pochopeno. Zdůraznil, že se nikdy nechoval k nikomu agresivně a nikdy neměl v úmyslu někoho obtěžovat či zranit.

Kvůli aféře španělské ministerstvo kultury zrušilo dvě květnová Domingova představení v divadle Teatro de la Zarzuela, pěvec sám následně zrušil účinkování v madridském Královském divadle (Teatro Real). Domingova vystoupení se zrušila například i v Tokiu či San Francisku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám