V nedokončené stavbě na Panoramě mělo vzniknout zábavné centrum
Společnost se v současné době snaží nedokončenou stavbu nabídnout k prodeji. Foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Teplice – Už několik dlouhých let zhlíží z úpatí Doubravské hory do třešňového sadu mohutný ocelový skelet. Z místa, kde kdysi stávala kavárna a restaurace Panorama, s vyhlídkovou terasou, se dnes tyčí k nebi nedostavěné monstrum. Poměrně úspěšně se mu tady daří kazit celkový dojem z jinak pěkného výletního místa. Práce na výstavbě ustaly před několika lety a objekt, kde se už dlouho ani kámen nepohnul, zarůstá travou a náletovými křovisky.

Pozemek i skelet, včetně pozemku okolo, jsou v majetku teplické společnosti Free Time Group. Její jednatelkou je dnes Xenie Sampaio Filho. Původně to byl Michail Žák, současný prezident FC Svarog Teplice. Ten je nyní jen společníkem, stejně jako Alexandr Popov. „Měli jsme původně v plánu postavit velké zábavné rodinné centrum,“ řekl nám k nedostavěnému objektu Michail Žák. „V té době jich po republice mnoho nebylo. Maximálně čtyři, pět v celých Čechách. Můj společník se ale rozhodl investovat jinam a já sám neměl dost sil ani prostředků projekt dokončit. Navíc, dnes už je v republice podobných center velmi mnoho.“

Podle Michaila Žáka se společnost v současné době snaží nedokončenou stavbu nabídnout k prodeji. Údajně se o ní už zajímali investoři, kteří zde chtěli vybudovat pivovar s restaurací. Jiní zájemci zase měli v plánu výstavbu hotelu. Všichni ale, jak zdůraznil Michail Žák, narazili na jeden zásadní problém. „Ta konstrukce byla projektovaná pro konkrétní záměr, pro zábavné rodinné centrum, kterému odpovídají i její parametry. Pro případné zájemce to znamená poměrně velká omezení a bude složité tu základní koncepci nějak výrazně změnit.“ Nicméně, Michail Žák věří, že se situaci podaří vyřešit. Nevylučuje ani možnost, že na nějaký nápad přijde nakonec sám.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru