Sociální sítě
Nahoru

Konkurenceschopné chronografy Brellum se zlatými prvky

Koronavirus rapidně ovlivňuje i svět hodinářského byznysu. Velké švýcarské výstavy celosvětového přesahu, jako ženevské Watches & Wonders, které nahradilo kultovní SIHH, či více než stoletý BaselWorld se letos po dlouhých rozhodováních nekonají. Velké značky, jako Seiko či Breitlig, tak plánují privátní expozice pro odbornou veřejnost a své zákazníky, zatímco malé brandy pořádají spíše privátní setkání pro blízké v restauracích, barech či hotelových prezentačních místnostech. Toho se chystají využít značky, jako Girard-Perregaux, Ulysse Nardin, de Bethune či Bulgari, které společně na poslední dubnové dny naplánovaly akci Geneva Watch Days – úspěch myšlenky je však zatím diskutabilní.

O pozornost ale bojují i daleko menší výrobci, jako je například značka Brellum. Ta si své jméno vypůjčila od jejího stvořitele, kterým je Sébastien Muller – ten však nechtěl, aby docházelo k osočování a případného parazitování na jménu slavné hodinářské ikony „Franck Muller“ (ano, Muller je ve Švýcarsku, Německu a Francii velmi časté příjemní), a tak své příjemní přepsal jednoduše od konce, čímž přišel s originálním libozvučným slovem.

Své hodinky vytváří muž reprezentující čtvrtou generaci hodinářů s nejvyšší možnou přesností. Více než čtvrt století praxe ve švýcarském hodinářském průmyslu jej dovedlo k rozhodnutí vytvářet striktně limitované edice, a to povětšinou na dodávaných strojcích. Tím asi nejpoužívanějším je slavná ETA Valjoux 7750, nicméně s chronometrickou přesností a COSC certifikací. Tuto stálici světa chronografů nově zahalil do ocelových pouzder, jež si vysloužily korunu v podobě zlaté lunety.

Nová edice Duobox Gold Edition 2020 pracuje s kombinací sportovního looku se společenskými prvky. O ty se starají převážně zlaté trojrozměrné indexy, které byly na číselník ručně aplikované, stejně jako leštěná zlatá luneta. Sportovní DNA modelu podtrhuje ocelové pouzdro dosahující v průměru 41,8 mm, přičemž v nabídce je milánský tah, pětiřadý náramek či kožený řemínek potažený vrstvou textilu.

Zajímavá je i cena novinky, kterou lze pořídit zatím výhradně na stránkách producenta. Pohybuje se totiž pod hranicí 3000 CHF, a vychází tedy na zhruba 70 000 Kč včetně doplacení DPH. V této cenové kategorii samozřejmě najde nejednoho konkurenta, ale také prodejce, kteří by mohli právě jeho tvorbou doplnit své obchody. Najde se v Čechách nějaký?

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.