Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kvjat plánuje druhý přestup do Red Bullu

Kvjat plánuje druhý přestup do Red Bullu

Porazil Ricciarda, tak proč ne Verstappena?

Z Red Bull Racingu již byli odejíti Daniil Kvjat i Pierre Gasly, tedy celá letošní sestava juniorského týmu AlphaTauri. Po dobrých výkonech v druhé polovině minulého roku dostal letos opět šanci Alexander Albon, ale i k němu se již Red Bull kdysi otočil zády, když ho ještě jako teenagera vyloučil ze svého juniorského programu. A nikde není psáno, že Red Bull nemůže udělat rychlou názorovou piruetu dvakrát (Brendon Hartley by o tom mohl vyprávět). Pokud se Albonovi nebude dařit a Gasly dostal šanci před ním, tak bude opět na řadě Kvjat. Možná ne, ale on doufá, že to tak bude.

"Už jsem měl silné týmové kolegy. Carlos Sainz byl mým kolegou ve formuli Renault a Ricciardo samozřejmě ve F1 v týmu Red Bull," cituje Kvjata nizozemský Racing News 365. "Byl to zajímavý rok, protože předtím Daniel porazil Sebastiana Vettela a já jsem na body zdolal jeho, když jsem přišel do týmu. Myslím, že fanoušci F1 na to nezapomněli, i když je pravdou, že lidé raději hledí dopředu než dozadu. Vždy chcete být lepší, než jste byli včera.

Bylo by super, kdybych se stal Maxovým týmovým kolegou. Dostal se do výborné pozice, stojí za ním celý tým, všechno dělají tak, aby byl spokojený. Kromě toho je i mentálně velmi odolný. Takže by bylo velice zajímavé stát se jeho týmovým kolegou."

Kvjat má za sebou pět sezon a i v šesté bude závodit za juniorský tým. Foto: AlphaTauri

Zdroj: Racing News 365