Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Schick tentokrát střelecky mlčel a Lipsko remizovalo, Bayern má už čtyři body náskok

V honu na vedoucí Bayern podruhé v řadě zaznamenali ztrátu. Fotbalisté Lipska v 25. kole německé ligy remizovali na půdě Wolfsburgu 0:0, čehož využil Dortmund, který porazil Mönchengladbach 2:1 a posunul se na druhé místo. Na Bayern však ztrácí čtyři body. Lídr z Bavorska přehrál doma 2:0 Augsburg. V souboji týmů dvou dalších českých reprezentantů remizovala Hertha Berlín s Brémami 2:2.

Patrick Schick z Lipska (vlevo) v utkání s Wolfsburgem
zdroj: ČTK/DPA/ autor: Swen Pförtner

Bavorský velkoklub vyslal v prvním poločase na branku soupeře pouze dvě střely, což se mu na domácím stadionu stalo naposledy v prosinci 2014. Po změně stran ale poslal favorita do vedení v 53. minutě Thomas Müller a v nastaveném čase pojistil vítězství po pohledné kombinaci Leon Goretzka.

Z posledních 15 soutěžních zápasů Bayern 14 vyhrál a jednou remizoval. Augsburg získal z uplynulých pěti zápasů jediný bod a je na 14. místě. Pouze na lavičce hostujícího týmu zůstali brankář Tomáš Koubek i stoper Marek Suchý.

Je nám líto, video expirovalo.
Bayern si poradil s Augsburgem a vede o čtyři body

Lipsku se podruhé za sebou nepodařilo vyhrát a remizovalo již ve čtvrtém z posledních šesti bundesligových zápasů. Celé utkání odehrál Patrik Schick. 

Dortmund poslal do vedení v osmé minutě Thorgan Hazard po přihrávce Erlinga Haalanda. Za domácí dokázal srovnat ve výborné formě hrající Lars Stindl. Byl to jeho pátý gól v posledních čtyřech zápasech. Rozhodující branku vstřelil v 71. minutě Ašraf Hakimí, kterého uvolnil Jaden Sancho. Dortmundu chybí na vedoucí bavorský velkoklub bod, Bayern má však k dobru nedělní souboj s Augsburgem.

Brémy před duelem s Herthou prohrály v německé lize pět zápasů v řadě. Na berlínském Olympijském stadionu navíc kvůli zranění postrádaly brankáře Jiřího Pavlenku. V sestavě hostů naopak nechyběl další český reprezentant Theodor Gebre Selassie. Za Herthu odehrál celé utkání Vladimír Darida.

Zápas začal dobře pro hostující tým. Brémy vedly po šesti minutách už 2:0 zásluhou gólů Joshuy Sargenta a Davyho Klaassena. Za domácí srovnali Niklas Stark a Matheus Cunha. Brémy tak získaly pouze bod a zůstaly na předposledním 17. místě.

Jednostranný zápas sledovali fanoušci na stadionu Leverkusenu. Domácí si poradili s Frankfurtem 4:0. Dva góly dal Brazilec Paulinho, jednou se trefili Kai Havertz a Karim Bellarabi.

Český reprezentant Pavel Kadeřábek nastoupil v základní sestavě v zápase, ve kterém jeho Hoffenheim remizoval na hřišti Schalke 1:1. Hosté po domácím debaklu 0:6 s Bayernem z předchozího kola v lize nevyhráli popáté za sebou. Freiburg porazil Union Berlín 3:1.

Německá fotbalová liga - 25. kolo:

Paderborn - Kolín nad Rýnem 1:2 (73. Srbeny - 28. Mere, 36. Hector), Freiburg - Union Berlín 3:1 (34. Sallai, 55. Günter, 82. Koch - 61. Andersson), Hertha Berlín - Brémy 2:2 (41. Stark, 61. Cunha - 3. Sargent, 6. Klaassen), Leverkusen - Eintracht Frankfurt 4:0 (49. a 55. Paulinho, 4. Havertz, 15. Bellarabi), Schalke - Hoffenheim 1:1 (20. McKennie - 69. Baumgartner), Wolfsburg - Lipsko 0:0, Mönchengladbach - Dortmund 1:2 (50. Stindl - 8. Hazard, 71. Hakimí).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články