Hlavní obsah

Bratranec také není ořezávatko! Fury nedal českému boxerovi šanci

Aktualizováno

Boxer Pavel Šour prohrál v Manchesteru s domácím Britem Hughiem Furym a připsal si třetí nezdar ve čtrnáctém duelu mezi profesionály. Duel ukončili trenéři české jedničky těžké váhy, když ve třetím kole hodili do ringu ručník. Šour, který se měl původně s bratrancem slavného Tysona Furyho utkat již na začátku prosince, tak prohrál technickým k.o.

Foto: Facebook: Pavel "Pablo" Šour

Český boxer Pavel Šour.

Článek

Favorizovaný Fury, jemuž patřilo před zápasem ve světovém žebříčku 21. místo, "poslal" Šoura na zem již ve druhém kole. Sedmatřicetiletý Čech sice kolo doboxoval, ve třetím ale inkasoval další tvrdý úder, skončil na zemi a ručník v ringu zápas ukončil.

Šour poprvé v kariéře ochutnal britskou půdu a nebude na to vzpomínat jen v tom nejlepším. Překvapení se nekonalo, favorit potvrdil, že podědil dobré geny a po třech kolech si připsal povinný domácí triumf.

„Měl jsem životní příležitost - dostat se do velikého boxu. Možnost boxovat na galavečeru stáje Matchroom, ukázat dobrý výkon a dostat další a další dobře ohodnocené zápasy v zahraničí. Takovou šanci člověk dostane jen jednou za život," komentoval příležitost na svém profilu český boxer.

„Velikost tohoto okamžiku jsem ve své hlavě bohužel nezkonfrontoval. Celou dobu jsem se cítil skvěle, na zápas jsem se těšil a byl jsem dobře připraven, ale jak jsem vstoupil do ringu tak jsem se nepohyboval, byl jsem lehkým cílem a dostal několik přesných úderů. Mohl jsem sice pokračovat dále, ale trenér viděl, že jsem v ringu marný a z obav o mé zdraví raději zápas ukončil...," smutně zhodnotil průběh utkání zklamaný boxer.

Dále ještě na své osobní facebookové stránce potvrdil, že v boxerském světě ještě končit nechce. „Když zdraví dovolí, mám před sebou ještě cca 2 a půl roku aktivního boxu," popřel sedmatřicetiletý Šour po prohraném zápase svůj odchod do sportovního důchodu.

Zápas se měl na britských ostrovech původně konat už na konci minulého roku. Světová jednadvacítka ale zápas musela kvůli viróze odvolat. Stáj Matchroom Boxing, která má mimo jiné pod svými křídly třeba i Anthonyho Joshuu, však slíbila, že se zápas uskutueční a své slovo dodržela.

Reklama

Související témata: