Fotbalisté Blanska mají nového předsedu

8. března 2020, sport, přečteno: 2070×

Předseda fotbalového klubu Blansko v únoru rezignoval na svou funkci. O tomto kroku informoval klub na svých webových stránkách prostřednictvím tiskové zprávy. Nástupcem Jiřího Crhy, současného starosty města Blanska, se stal dosavadní místopředseda Zdeněk Veselý.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jiří Crha vedl klub jako předseda šest let. Mezi tím dokázal dovést klub dvakrát do MSFL. Jednou v sezóně 2015/2016, kdy klub postoupil z divize D, do které se však hned o sezónu později vrátil. Podruhé po loňském ročníku divize D, kdy Blansko s obrovským náskokem postoupilo do MSFL, kde se ihned zařadilo k favoritům na postup do druhé nejvyšší soutěže a po podzimní části okupuje první příčku s pětibodovým náskokem na druhý tým tabulky.

„Myslím, že za tu dobu se mi klub podařilo stabilizovat a dostat na vrchol. Právě teď jsme před branami historického úspěchu, kdy po podzimní části soutěže, jako nováček, vedeme MSFL a jsme jedním z favoritů na postup do 2. fotbalové ligy. A právě v tuto chvíli je potřeba se vedení klubu věnovat naplno, každý den, tzv. na plný úvazek. To ale jako starosta města nabídnout nemůžu. Každodenní úkoly a povinnosti plynoucí z funkce starosty mě zaměstnávají natolik, že na vedení klubu mi zbývá jen minimum času,“ komentoval Crha svůj krok na webových stránkách klubu.

Novým předsedou klubu se tak stává Zdeněk Veselý, jenž se přesouvá z pozice místopředsedy do funkce předsedy. Novým místopředsedou se stává dosavadní člen výkonného výboru Břetislav Strážnický.

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor