8. března 2020 • 15:00

Ideální SESTAVA: Jak by vypadal český tým ze všech nejlepších hráčů?

Vstoupit do diskuse
0
  • Jak by mohla vypadat ideální sestava české reprezentace?Jak by mohla vypadat ideální sestava české reprezentace?FOTO: koláž iSport.cz

    Na posledním mistrovství světa měl český národní tým docela blízko ke svému ideálu. Ale přece to ještě nebylo ono. Deník Sport dal dohromady tým, jak by aktuálně vypadal, kdyby byla k dispozici všechna esa a nikdo neseděl na marodce. Výsledek? Má cenu s ním počítat a neškrtat ho ze Světového poháru. Projděte si ideální výběr české reprezentace!

  • BRANKÁŘI

    PAVEL FRANCOUZ (Colorado/NHL)
    DAVID RITTICH (Calgary/NHL)
    ROMAN WILL (Rögle/Švédsko)

    Silná česká jednička v NHL není, to je trochu problém. Francouz ale v Coloradu ukazuje velké možnosti, Rittich by mohl zaskočit. Třetího brankáře jsme chtěli z Evropy a s lapačkou vlevo.

    Pavel Francouz vychytal v NHL poprvé čisté konto, když na ledě Anaheimu zneškodnil 26 střel a dovedl Colorado k výhře 1:0.Foto profimedia.cz

  • OBRANA

    FILIP HRONEK (Detroit/NHL), MICHAL KEMPNÝ (Washington/NHL)

    Kempný toho dost odehrál ve Washingtonu s Carlsonem, takže dovede hrát s ofenzivním bekem. Hronek je český klenot, sice hraje ve slabém klubu, ale s každou minutou roste.

    RADKO GUDAS (Washington/NHL), JAKUB JEŘÁBEK (Podolsk/KHL)

    Zamračený vousáč Gudas sem prostě patří a nějaké zlo před vlastní brankou potřebujete. Jeřábek by v páru byl ten se silnější rozehrávkou. Má i svoje zkušenosti se zámořím, hodí se.

    RADIM ŠIMEK (San Jose/NHL), ANDREJ ŠUSTR (Kunlun/KHL)

    Od chvíle, co odešel Šimek do NHL, v reprezentaci nehrál. Ale v San Jos hraje s Burnsem, tím pádem jeho defenziva musela jít nahoru. A Šustr hraje v Evropě skvěle, na svoji výšku má skvělý pohyb.

    JAN RUTTA (Tampa Bay/NHL)

    Hodně těžká volba. Vzít rafana Romana Poláka? Nebo mladého Libora Hájka z farmy Rangers? Nakonec bychom sáhli po Ruttovi. Důvod? Ofenzivní schopnosti a zkušenosti.

    Filip Hronek v dresu české reprezentaceFoto Barbora Reichová (Sport)

  • ÚTOK

    DAVID PASTRŇÁK (Boston/NHL) - DAVID KREJČÍ (Boston/NHL), ONDŘEJ KAŠE (Boston/NHL)

    Pvní dva k sobě? Není o čem, to prostě musíte naštelovat. Nejlepší český střelec a nejlepší český mozek v NHL. Kaše je možná nejpodceňovanější Čech v NHL, láká ho vyzkoušet s nimi.

    JAKUB VORÁČEK (Philadelphia/NHL) - TOMÁŠ HERTL (San Jose/NHL) - JAKUB VRÁNA (Washington/NHL)

    Vrána je výjimečný střelec a pro takového střelce musíte najít lajnu. Co takhle? Skvělý nahrávač a pracant Voráček, plus Hertl, který umí úplně všechno a vyrostl ve velkou osobnost.

    DOMINIK KUBALÍK (Chicago/NHL) - JAN KOVÁŘ (Zug/Švýcarsko) - MARTIN NEČAS (Carolina/NHL)

    Třetí útok a třetí snajpr na křídle, tady je zabiják Kubalík. Kovář je nejlepší český hráč mimo NHL, navíc silný lídr, jasné spojení. A centr Nečas na křídle? V Carolině tam je taky. Dodá další nápady.

    PAVEL ZACHA (New Jersey/NHL) - RADEK FAKSA (Dallas/NHL) - ONDŘEJ PALÁT (Tampa/NHL)

    Samozřejmě potřebujete silné defenzivní útočníky, my je vyskládali do jednoho útoku. Tihle tři by měli jasný úkol, brát soupeři energii, vyhrávat buly, proto dva centři Zacha a Faksa. Góly? Bonus.

    DMITRJ JAŠKIN (Dynamo Moskva/KHL)

    Dovedete si představit lepšího žolíka, než vazouna s třiceti góly v KHL? Může vylepšit levé křídlo v první lajně, nebo tvrdost uplatnit ve formaci číslo čtyři. Nevešli se Simon, Frolík, Nosek, Chytil ani Kämpf.

    Davidové Krejčí a Pastrňák v dresu české reprezentaceFoto Michal Beránek (Sport)

  • OSLABENÍ

    Tak by mohly vypadat české čtveřice na oslabeníFoto iSport.cz

  • PŘESILOVKA

    Tak by mohly vypadat české formace na přesilovkuFoto iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud