SmVaK Ostrava: Startuje jarní kolo koordinovaných vývozů žump a septiků

blank

Po úspěšné podzimní premiéře začne od druhé poloviny března v Moravskoslezském kraji další kolo koordinovaných vývozů žump a septiků z domácností, které nejsou napojeny na veřejnou kanalizaci a čistírnu odpadních vod. SmVaK Ostrava budou v této oblasti působit na dvanácti trasách, na které budou ve vybraných dnech přiděleny kanalizační vozy zajišťující vývozy žump a septiků.

Akce bude zahájena 17. března na Novojičínsku a Bohumínsku, na konci měsíce se pak společnost vydá na Opavsko.  Podle SmVaK Ostrava jsou odpadní vody z domácností, které nejsou napojeny na kanalizaci pro veřejnou potřebu, nezbytné likvidovat odpovědně k životnímu prostředí a také s dodržením všech pravidel, která udává přísná legislativa.

„Na podzim jsme flexibilní koordinovanou akcí reagovali na naši diskuzi se zástupci měst a obcí, z níž vyplynulo, že vlastníci nemovitostí nenapojených na kanalizaci pro veřejnou potřebu, si často nevědí rady s tím, jak správně a legálně odpadní vody likvidovat. Zaznamenali jsme pozitivní reakci ze strany lidí v regionu i zástupců municipalit. Proto jsme se rozhodli vyjít jim i na jaře vstříc a rozčlenili jsme region do logických tras, podle nichž budeme ve vybrané dny připraveni reagovat na požadavky místních,“ sdělil generální ředitel společnosti Anatol Pšenička.

Podle něj je systém připraven tak, že v případě, kdy se lidé – například sousedé – v některé z obcí domluví, že mají o vývoz žump nebo septiků zájem, ušetří za dopravu, jejíž náklady budou navzájem sdíleny. „Tuto skutečnost lidé na podzim reflektovali příznivě. Chceme mít dlouhodobě připravený systém, jak lidem pohodlně a za odpovídající cenu pomoci v případě, že jejich nemovitosti nejsou napojeny na kanalizaci,“ doplnil Pšenička.

Scroll to Top