Ředitel Kulturního centra Lovoš byl odvolán. Vedení města nebylo spokojeno s řízením instituce
Zdroj: www.meulovo.cz
Litoměřice

V rámci programu zasedání Rady města Lovosice dne 4. 3., byl z funkce odvolán ředitel Kulturního centra Lovoš, Vojtěch Krejčí. Město, které panu Krejčímu před lety dalo důvěru a jako perspektivního ač bez jakýchkoli zkušeností a předchozí praxe, jej dosadilo na místo ředitele, bylo v posledních měsících nespokojeno s řízením instituce jako celku.

,,S rozšířením Kulturního centra a provozu o další významné součásti stoupla velmi i náročnost na řízení, plánování a pochopitelně nastavení a udržení standardů kvality, které požadujeme“, sdělil starosta Milan Dian.

„S panem ředitelem, i jeho podřízenými jsme se několikrát sešli, vysvětlili a determinovali priority a představy města. Nicméně, na základě skutečného plnění úkolů jak provozních, normativních, i strategických, jsem na základě nejen neplnění termínů, ale i postojů pana ředitele při interních a externích kontrolách a jednáních usoudil, že se ve funkci trápí a některé důležité oblasti řízení organizace zanedbává či vůbec neřeší,“ doplnil starosta.

Kvalita kultury se v základu odvíjí od částky, která je na ní alokována městským rozpočtem. Město Lovosice podporuje ročně kulturu v řádech desítek milionů. V souvislosti s tím nebyla efektivita vynaložených prostředků adekvátní a rovněž koncepce se odchýlila od strategického plánu města. Což se projevilo v neplnění úkolů a požadavků rady města. S prokrastinací či absencí plnění úkolů byla spojena i absence komunikace, nehledě k prezentaci neúplných či irelevantních ekonomických dat.

Vedení města po několika rokováních rady došlo k názoru, že resort kultury může fungovat beze změn dál, s panem Krejčím jako vedoucím úseku kultury, kterému tato pozice byla na jednání nabídnuta. Avšak pro řízení celé instituce je nezbytné hledat manažera, který zvládne řídit takto komplexní podnik.

Stejně jako veřejnost vnímáme velmi pozitivně realizací kulturních akcí ve městě, ovšem provozní problémy, které vidět nejsou, a které by se v budoucnosti mohly negativně projevit, je potřeba řešit touto organizační změnou. Výběrové řízení na nového ředitele příspěvkové organizace bude vypsáno v pondělí 9.3.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru