Hatton vedení udržel a poprvé se raduje na PGA Tour, McIlroy znovu v TOP 5

PGA TOUR
Hatton vedení udržel a poprvé se raduje na PGA Tour, McIlroy znovu v TOP 5

Tyrrell Hatton ovládl Arnold Palmer Invitational a má první titul z PGA Tour. Brutální podmínky na Floridě způsobily, že pod par nakonec hráli jen čtyři hráči. 


Tyrrell Hatton nezačal finále dobře a po pěti jamkách šel +2. Náladu si spravil na sedmničce a následně na osmičce, kdy se dotal opět na skóre -6. Na jedenáctce zahrál double-bogey, od té chvíle už ale neztrácel.

Náskok jediné rány si udržel až do konce a Marca Leishmana tak zdolal právě o jeden úder. Pod par hřiště hráli i Sungjae Im a Bryson DeChambeau. 

Po birdie na čtyřce byl spolulídrem i Rory McIlroy, následně ale během pěti jamek ztratil pět ran a s děleným pátým místem tak může být spokojen.

Finálové kolo nevyšlo Christiaanu Bezuidenhoutovi. Sedm bogey, žádné birdie a konečné dělené osmnácté místo spolu s Dannym Willettem či Rickiem Fowlerem.

Pět ran nad hráli Xander Schauffele a Graeme McDowell, další dvě rány ztratil Viktor Hovland a s výsledkem +9 skončili na děleném 47. místě Brooks Koepka a Rory Sabbatini.

Víkend nejvíce vytrestal Wyndhama Clarka. Po sobotních dvaaosmdesáti ranách hrál v neděli dalších 80 a se skóre +20 obsadil 68. příčku.