Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nevidomý triatlonista Ondřej Zmeškal: Koronavirus mi zkomplikoval sen o paralympiádě

Ve dnech od 5. do 7. března 2020 měl v arabském Abú Dhabí proběhnout kvalifikační závod na paralympijské hry v Tokiu 2020, na nějž se nevidomý sportovec Ondřej Zmeškal chystal se svým tříčlenným týmem odletět v pondělí 2. března. Do příprav ale nečekaně zasáhla sobotní zpráva: Mezinárodní triatlonová unie po konzultaci se sportovní radou v Abú Dhabí přijala rozhodnutí o odložení světového triatlonu ITU v Abú Dhabí‬, Světového poháru v paratriathlonu i smíšené štafety.

Pro nevidomého sportovce – rodáka z malé obce na Třebíčsku - odkázaného na podporu partnerů, vlastní prostředky a pomoc svého traséra Marka Peterky a celého týmu to znamená především ztrátu, a to jak finančních prostředků, tak možnosti posunout se blíže svému snu o účasti na paralympiádě. „Každé dobré umístění v závodech znamená další cenné body do tabulky, jež rozhoduje o tom, kteří sportovci se na paralympijské hry nakonec probojují a kteří ne. Zúčastnit se všech potřebných světových kvalifikačních závodů je pro mě nesmírně finančně náročné. Triatlon v Abú Dhabí byl mou velkou nadějí a jeho zrušení na poslední chvíli znamená velkou ránu,“ shrnuje triatlonista z Vysočiny Ondřej Zmeškal.

Podle zpráv na Facebooku Ondřej Zmeškal, jenž pochází z Nového Telečkova na Třebíčsku, do Emirátů i tak odcestoval, s trasérem Markem Peterkou pobyt pojmou jako sportovní soustředění.

Jaký bude další průběh dění v otázce koronaviru, pořádání kvalifikačních závodů ve světě a celé organizace paralympijských her, v Tokiu je stále nejisté.

Ohodnoť článek

Foto www.ondrejzmeskal.cz

Štítky Ondřej Zmeškal, triatlon, paralympiáda, Tokio 2020, koronavirus, paralympijské hry, Abú Zabí, Letní olympijské hry 2021, Mezinárodní telekomunikační unie, okres Třebíč, COVID-19, triatlonista, Facebook, Tokio

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevidomý triatlonista Ondřej Zmeškal: Koronavirus mi zkomplikoval sen o paralympiádě | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.