Hlavní obsah

Italský olympijský výbor vyzval k zastavení soutěží do 3. dubna

Praha

Italský olympijský výbor (CONI) vyzval k tomu, aby se kvůli epidemii koronaviru zastavily minimálně do 3. dubna všechny sportovní soutěže v zemi. Týkat se to má i fotbalové Serie A, ne však fotbalových týmů v evropských pohárových soutěžích.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Přerušit by se mohla i italská Série A (ilustrační foto)

Článek

Prezident CONI Giovanni Malago po dnešním jednání se zástupci federace kolektivních sportů oznámil, že o svém postoji informuje vládu, aby toto rozhodnutí potvrdila příslušným dekretem. Do 3. dubna by se v Itálii neměly konat žádné profesionální ani amatérské sportovní soutěže.

Zápasy Serie A se dosud mohly hrát bez diváků, což byl případ i nedělních pěti duelů. Do konce sezony jedné z nejvýznamnějších evropských soutěží zbývá dvanáct kol.

Dnešní rozhodnutí CONI se netýká klubových ani reprezentačních mezinárodních soutěží, na něž jeho pravomoci nedosahují. Ve fotbalové Lize mistrů tak mohou pokračovat Juventus, Neapol i Atalanta Bergamo, v Evropské lize hrají Inter Milán a AS Řím.

Itálie je koronavirovou epidemií nejvíce zasaženou evropskou zemí. Podle poslední bilance se dosud nakazilo 9172 lidí a 463 osob zemřelo. Nejvíce zasažena je severoitalská Lombardie, vlastní případy ale potvrdilo všech 20 italských regionů.

Několik hodin před národním olympijským výborem přerušil kvůli koronaviru veškeré aktivity Italský svaz zimních sportů.

Reklama

Související témata: