Zápisník Jiřího Liebreicha: Virus v Kremlu

Ruská vodka, ilustrační foto

Ruská vodka, ilustrační foto Zdroj: CC BY SA 2.0: Yuri Samoilov via Flickr

Vladimir Putin
Ruská vodka
3
Fotogalerie

Zatímco lihem nasáklí spoluobčané mohou vydávat vysedávání po hospodách za obrňování se vůči koronaviru, ruská veřejnost se naopak od zbožštěné vodky odklání. Úmrtnost Rusů kvůli alkoholu v lednu klesla o třetinu. Prý díky nebývale teplé zimě. Být Putinem, ústup obyvatelstva od sklenky a postupné střízlivění mě děsí daleko víc než koronavir bušící na vrata Kremlu.

Na seznam koronavirem ekonomicky zasažených mohou přibýt i elitní české hokejové kluby. Ty vstupují do vrcholu sezony, vyřazovací části, na kterou chodí nejvíce fanoušků, kteří platí i dvojnásobně dražší vstupné. Pokud ale úřady zakážou akce s masovou účastí, už tak nevalně hospodařící kluby by zřejmě odehrály soutěž bez diváků i jejich peněz. Přesto by hráčům musely vyplatit milionové prémie za případný sportovní sukces. Za úspěch tak dost možná draze zaplatí.

Ještě že kluby nepodléhají Řeckému olympijskému výboru: ten už rozhodl, že čtvrteční slavnostní zapálení olympijské pochodně pro hry v Tokiu bude bez diváků. Tak hlavně aby nějaké hry vůbec byly.