Vítězství v rozhodujícím utkání posouvá velkomeziříčské hokejisty do finále

TOMÁŠ STŘECHA_SE_RADUJE_ZE_STŘELENÉHO_GÓLU_copyHHK VM – SHKM Hodonín 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)

Góly a asistence: 09:05 Střecha T. (Burian V.), 25:35 Křenek (Strnad, Burian V.), 26:08 Juda M. (Matov, Paták), 40:34 Střecha T. (Slabý, Strnad), 58:59 Juda M. (Burian V.) – 28:00 Směřička (Dufek, Tomi), 39:12 Sedlák (Směřička).
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Slavíček (Juda J.) – Slabý, Vlašín M., Báňa, Ambrož, Burian V., Vondráček, Salát – Strnad, Křenek, Střecha T. – Paták, Matov, Juda M. – Pejchal, Rozmarín, Sobotka – Maštera, Střecha F., Barák.
Sestava SHKM Hodonín:
Zollpriester (Luner) – Polesný, Výmola, Prčík, Filásek, Crlík, Rypár, Veselský, Směřička – Tomi, Peš, Vacula, Račický, Jajcay, Chalupa, Koubek, Dufek, Sajdl, Sedlák, Venclík.
Rozhodčí: Honza, Kohoutek – Husák, Viskot.
Vyloučení: 4:7, využití: 1:1, v oslabení: 0:0
Střely na branku: 41:30 (9:8, 16:11, 16:11)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Slavíček (HHK) - 93,33 % - 28 zákroků – 60 min.
Zollpriester (HOD) - 90,24 % - 37 zákroků – 58 min.
Diváci: 615

Rozhodující třetí semifinálové utkání mezi Velkým Meziříčím a Hodonínem vidělo v neděli večer na zimním stadionu ve Velkém Meziříčí více než 600 fanoušků. Dle předpokladů dorazila i početná skupina příznivců hostujícího týmu.

Důležitost rozhodujícího utkání měla za důsledek opatrnější vstup obou mužstev do utkání. Vyrovnanou partii narušil v desáté minutě přesilovkovou brankou Tomáš Střecha - 1:0. V závěru první třetiny hráli domácí, po krvavém faulu Veselského, dlouhou přesilovou hru. Další branky se ale domácí fanoušci nedočkali.

Druhá třetina začala náporem domácího týmu, který se brzy po první přestávce dokázal prosadit a výrazně se přiblížil vítězství. Ve 26. minutě šel kotouč po ose Burian - Strnad - Křenek. Poslední jmenovaný zvýšil vedení domácích - 2:0. Půl minuty poté navýšil Míra Juda po přihrávkách Patrika Matova a Lukáše Patáka - 3:0. Hosté však vzápětí korigovali brankou Dominika Směřičky - 3:1. V závěru druhé třetiny potom snížil hostující Sedlák na rozdíl jediné branky - 3:2.

Vstup do závěrečné části měli velkomeziříčští na výbornou. Tomáš Střecha po přihrávkách Petra Slabého a Milana Strnada zvýšil na 4:2 a přiblížil svůj tým do finále. Hostujícímu Hodonínu nezbývalo nic než vložit všechny síly do útoku. Žádnou vážnější šanci si však zelenočerní nevytvořili, a když už zahrozili, v brance byl připravený Zdeněk Slavíček. Minutu před koncem základní hrací doby tak pečetil vítězství Velkého Meziříčí střelou do prázdné branky Míra Juda - 5:2.

Velkomeziříčští tak po náročné semifinálové sérii s Hodonínem postupují do finále Krajské ligy mužů Jižní Moravy a Zlína, kde se utkají s druhým týmem základní části - boskovickou Minervou.

Hodnocení utkání hlavním trenérem Karlem Vejmelkou: Začali jsme aktivně, vytvořili jsme si řadu šancí a šli do vedení, což bylo fajn. Ve druhé třetině jsme využili tlaku a přidali jsme branky. Stav 3:0 byl hodně příznivý, ale bylo to v polovině utkání a věděl jsem, že to nebude tak snadné, soupeř byl velmi nepříjemný a dokázal využít každého našeho zaváhání. Následně hosté snížili a v závěru třetiny dokonce dali kontaktní branku a utkání bylo opět otevřené. Asi rozhodující a důležitý byl čtvrtý gól v úvodu třetí třetiny na 4:2. Pak nám narostla křídla, dobře jsme bránili, krom jedné přesilovky jsme hosty do vyložených šancí nepouštěli, a když nás přetlačili a vše zlikvidoval bezchybný Zdeněk Slavíček. V závěru jsme dobře odbránili i hodonínskou hru bez brankáře a do prázdné branky jsme pečetili náš dnešní výkon a myslím, že i zasloužený postup do finále. Kluci se vydali na maximum a zaslouží velké poděkování.

Termíny pro finále KL:

FINÁLE - BOSKOVICE

 

 

 

 

 

 

 

 

První finálový zápas – pátek 13.3.2020 v 18.00 hod.
HHK Velké Meziříčí (1) – SKMB Boskovice (2) 

Druhý finálový zápas – neděle 15.3.2020 v 17.00 hod.
SKMB Boskovice (2) - HHK Velké Meziříčí (1) 

Třetí finálový zápas – středa 18.3.2020 v 18.00 hod.
HHK Velké Meziříčí (1) – SKMB Boskovice (2) 

Případný čtvrtý finálový zápas – pátek 20.3.2020 v 18.00 hod.
SKMB Boskovice (2) - HHK Velké Meziříčí (1) 

Případný pátý finálový zápas – neděle 22.3.2020 v 17.30 hod.
HHK Velké Meziříčí (1) – SKMB Boskovice (2) 

HHK VM

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.