Marko: Globální koronavirová krize je vylíčena příliš hystericky

Poradce týmu Red Bull Helmut Marko se spíše obává hysterie než možné nákazy virem COVID-19. Podle něj ani karanténa Itálie nezpůsobí absenci italských týmů.

Štítky: Helmut Marko Red Bull Zveřejněno 10. 03 2020 — Lukáš Podstata

Aktuálně je nejdiskutovanějším světovým tématem globálně rostoucí nákaze virem COVID-19. Tento vir už ovlivnil konání šampionátu formule 1, když se v Bahrajnu pojede před prázdnými tribunami.

Helmut Marko, poradce týmu Red Bull je však k hysterii okolo COVIDU-19 skeptický. „Víte, zdá se, že situace v Austrálii je zcela normální. Bahrajn nikdy neměl příliš mnoho diváků, to není problém. Myslím, že všichni musíme učinit prohlášení. Tento virus může kompletně zničit veřejný život.

Myslím si, že lidé většinou umírají na staří s již existujícími chorobami. Podívejte se například, kolik lidí dostane během roku chřipku. Nesmíme se nechat zlomit názory skeptiků, hlavní je myslet pozitivně a předpokládat, že se většina GP této sezony odjede,“ má jasno Marko.

Rakušan dále vysvětlil, jak se má situace ohledně Ferrari a dalších týmů, kteří mají své sídla v Itálii, která se aktuálně nachází v karanténě. „Všichni mají zvláštní povolení a mohou cestovat. Navíc většina týmu Alpha Tauri a dalších je již v Austrálii. Vybavení, auta a mechanici jsou také na místě,“ vysvětlil aktuální dění Marko.

Diskuse k článku

Napsat komentář