Mrkos (STAN) : Problémy hokeje řešme věcnou komunikací

Starosta Žďáru nad Sázavou Martin Mrkos rozeslal místním zastupitelům prohlášení k situaci místního hokejového klubu SKLH Plameny:

Předně chci v úvodu vyjádřit prosbu, abychom se ve věci hokeje ve Žďáře snažili o věcnou komunikaci a racionální rozpravu bez emocí.

Některé věci je potřeba ale říct nahlas: vlastními chybami přišel management žďárského hokeje o dotační peníze, ať už jde o dospělé či mládež. Navíc je to v době, kdy hokej peněz nemá dostatek a sponzoři se nehrnou. Toto ale není zodpovědností města, ale managementu klubu, který ve své krizové komunikaci hází vinu na město, aniž by si zametl před vlastním prahem (hodnocení tohoto přístupu nechám na každém z vás). Město však bylo a je stále největším donorem hokejistů. Zároveň při nedávné návštěvě hokejového managementu na RM panovala jednoznačná shoda, že hokej do Žďáru patří.

Otevřeně říkám, že osobně mám k hokeji, který hraji dodnes, a zvlášť jako odchovanec toho žďárského, blízko. Kolega zastupitel, Bohouš Trávník, byl v žácích můj trenér, díky jemu jsem do života dostal mnoho dobrého a pozitivního, za to jsem mu velmi vděčný a nesmírně si ho vážím.

I přes tuto osobní vazbu ke sportu vlastnímu nebo některým lidem z hokeje, kterých si vážím, ale z pozice starosty odmítám daný problém řešit na základě lobbystických tlaků, emočně zabarvených a siláckých prohlášení do médií kohokoliv, či řady návrhů něco nesystémově ve vyhodnocení dotací měnit. To prostě dělat nebudu.

A doba, kdy se na úřadě zhaslo a přepisovalo se něco pokoutně v jisté kanceláři, je už pryč.  

Je naše role a zodpovědnost, 27 zastupitelů, se k dané věci společně postavit a hledat věcné (a je teď už jasné, žel nesystémové) řešení. Proto svolám na duben klub zastupitelů, kde na uzavřeném fóru věc řešme. A očekávám, že příslušný bod zastupitelstva příští týden na základě tohoto emailu a plánovaného zastupitelského klubu proběhne kultivovaně a bez obstrukcí. Je plus alespoň to, že se tento problém vynořil na konci sezóny, kdy je relativně čas hledat rozumné řešení do sezony nové.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů