Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

ADAC GT4 Germany letos s českou účastí

ADAC GT4 Germany letos s českou účastí

Do seriálu vstupuje stáj RTR Projects

V letošním ročníku ADAC GT4 Germany bude mít své zastoupení také Česká republika. Do šampionátu totiž míří český tým RTR Projects. Stáj zde v roce 2020 absolvuje kompletní sezonu.

O vstup do neprobádané oblasti ovšem v případě brněnské ekipy tak úplně nepůjde. Závody této série totiž okusila již loni během podniků na Nürburgringu a Sachsenringu. Navíc se rozhodně nejednalo o nevýrazné výkony. Její přítomnost ve startovním poli soupeři pocítili zejména ve druhém zmíněném případě, kdy se posádce Jan Krabec a Lennart Marioneck podařilo vyhrát nedělní závod. Není tedy divu, že na česko-německý tandem padla volba i při výběru posádky pro letošní ročník.

„V roce 2019 jsme si ADAC GT4 Germany vyzkoušeli jako hosté a poté jsme tuto účast detailně analyzovali. Šampionát představuje pro náš tým perfektní prostředí a proto jsme se rozhodli k absolvování celé letošní sezony. Jedná se zkrátka o vrcholnou sérii,“ okomentovala rozhodnutí připojit se k šampionátu manažerka týmu Kateřina Blahoutová.

Ze Sachsenringu mohli loni Krabec a Marioneck odjíždět s úsměvem. Foto: RTR Projects

RTR Projects ale nebude jedinou českou stájí, které letos budeme moci v závodech vozů GT pod hlavičkou ADAC držet palce. V šampionátu GT Masters se totiž opět představí tým ISR, který znovu vsadí na posádku Filip Salaquarda a Frank Stippler.

Zdroj: ADAC GT4 Germany