24 světových hráčů a 8 skvostných flightů. TPC Sawgrass se chystá na velký svátek

PGA TOUR
24 světových hráčů a 8 skvostných flightů. TPC Sawgrass se chystá na velký svátek

Již ve čtvrtek začne "pátý major" sezóny, tedy The Players. Na TPC Sawgrass uvidíme v úvodních dvou dnech hned 8 skvostných flightů. Ten zcela nejhvězdnější tvoří Rory McIlroy, Brooks Koepka a Jon Rahm. 


Rory McIlroy, Brooks Koepka, Jon Rahm

Je nutné k tomuto flightu něco dodávat? Jednička, dvojka a trojka světového žebříčku na The Players v úvodních dvou kolech spolu! McIlroy na Arnold Palmer Invitational získal již sedmé TOP 5 umístění v řadě, na TPC Sawgrass navíc obhajuje titul. Rahm byl tento rok již třikrát v TOP 3 a na Players obhajuje dvanáctou pozici. To Koepka po operaci kolena hledá formu, na API skončil tak tak v padesátce, loni na Players také nezářil, když zapsal dělené 56. místo. 

Viktor Hovland, Collin Morikawa, Matthew Wolff

Budoucí hvězdy PGA Tour, které již získaly svůj první titul z tohoto okruhu. Jako poslední se přidal mladý Nor, jenž ovládl Puerto Rico Open. 

Justin Rose, Adam Scott, Xander Schauffele

Justin Rose opustil v minulém týdnu své hole značky Honma a neprošel cutem. Adam Scott v minulosti Players vyhrál a v únoru se radoval z titulu na Genesis Invitational. Mezinárodní trio doplní Xander Schauffele, tedy hráč, který loni dlouho vedl FexEx Cup a předloni skončil na Floridě dělený druhý. 

Matt Kuchar, Henrik Stenson, Sergio García

Organizátoři The Players dali dohromady i tři bývalé šampióny. Nejvíce umístění v TOP 10 na TPC Sawgrass má García, kromě titulu v roce 2008 byl ještě pětkrát mezi deseti nejlepšími. Kuchar triumfoval v roce 2012, Švéd o šest let dříve. 

Phil Mickelson, Dustin Johnson, Webb Simpson

Webb Simpson vyhrál před dvěma lety, titul samozřejmě slavil i Phil Mickelson. V posledních letech se mu ale na tomto turnaji nedaří, z posledních sedmi účastí měl hned v šesti případech o víkendu volno. V akci uvidíme i Dustina Johnsona a zajímat nás bude, jestli naváže na předchozí rok, kdy se konečně dostal do TOP 10. Poprvé, skončil dělený pátý. 

Rickie Fowler, Justin Thomas, Jordan Spieth

Je tomu už pět let, co Rickie Fowler po famózním závěru ovládl Players. V úvodních dvou kolech mu společnost budou dělat jeho krajané a kamarádi. Formou rozhodně neoplývá Jordan Spieth, jenž vypadl z elitní světové padesátky a na Players hrál o víkendu jen jednou z posledních pěti let. To Justin Thomas letos triumfoval na PGA Tour již dvakrát, loni ale odehrál jen průměrný turnaj, když obsadil dělenou 35. pozici. 

Patrick Reed, Hideki Matsuyama, Patrick Cantlay

Patrick Reed nedávno triumfoval v Mexiku, na Players ale nikdy nebyl ani v TOP 20. To Hideki Matsuyama už na Floridě slavil dvě umístění v TOP 10, po nepovedeném API (T-56.) ale má co napravovat. Japonsko-americkou dvojici doplní aktuální golfová světová šestka Patrick Cantlay. 

Bryson DeChambeau, Gary Woodland, Sungjae Im

Ponte Vedra Beach uvidí i souboj mezi Brysonem DeChambeauem a Garym Woodlandem. DeChambeau po druhé pozici v Mexiku skončil čtvrtý na API, skvěle si letos vede i Woodland, jenž má čtyři umístění v TOP 10. Parádní výkony předvádí v této sezóně i Sungjae Im, potvrdil je titulem na Honda Classic.