10. března 2020 • 22:55

SESTŘIHY LM: Lipsko se Schickem slaví! Atalanta přestřílela Valencii

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Lipska s českým útočníkem Patrikem Schickem v sestavě postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Mezi nejlepších osm celků soutěže je posunula dnešní výhra 3:0 nad loňským finalistou Tottenhamem. O vítězství německého týmu, který první zápas v Londýně vyhrál 1:0, rozhodl dvěma góly Marcel Sabitzer.



Fotbalisté Lipska s českým útočníkem Patrikem Schickem v sestavě postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Mezi nejlepších osm celků soutěže je posunula dnešní výhra 3:0 nad loňským finalistou Tottenhamem. O vítězství německého týmu, který první zápas v Londýně vyhrál 1:0, rozhodl dvěma góly Marcel Sabitzer.

Ve čtvrtfinále je i nováček soutěže z Bergama, který po domácí výhře 4:1 dokázal dát Valencii čtyři branky i v odvetě. Italský celek zvítězil 4:3 a o všechny jeho góly se postaral Josip Iličič. Zápas se kvůli obavám ze šíření nákazy nového typu koronaviru hrál na stadionu Mestalla bez diváků.

Lipsko, za které Schick odehrál celý zápas, za postupem vykročilo už v prvním poločase. Sabitzer otevřel v 10. minutě skóre a ve 21. minutě zvýšil na 2:0. Po přestávce se Tottenham, jemuž chyběla řada opor včetně dvou nejlepší střelců Harryho Kanea a Son Hung-mina, zvedl, ale inkasoval potřetí.

Prvním dotykem s míčem se o to postaral Forsberg, který jen pár sekund předtím nahradil Sabitzera a Lipsko při druhé účasti v Lize mistrů a prvním vystoupení ve vyřazovací části postoupilo do čtvrtfinále. Soupeře se německý celek dozví při losu 20. března.

SESTŘIH LM: Lipsko - Tottenham 3:0. Postup Schicka a spol. řídil kapitán Sabitzer
Video se připravuje ...

Iličičovo představení ve Valencii odstartovalo už ve třetí minutě, kdy slovinský útočník proměnil penaltu. Z dalšího pokutového kopu střelec Bergama skóroval ve 43. minutě, kdy po vyrovnání Gameira vrátil hostům vedení. Po přestávce domácí díky Gameirovi a Torresovi otočili skóre, ale poslední slovo patřilo Iličičovi.

Bývalý hráč Fiorentiny nebo Palerma dal další dva góly a jako čtvrtý hráč v historii zaznamenal v zápase vyřazovací části Ligy mistrů čtyři nebo víc branek. Před ním se to dvakrát povedlo Lionelu Messimu, jednou pak Mariu Gómezovi a Robertu Lewandowskému.

SESTŘIH LM: Valencia - Atalanta 3:4. Přestřelka bez diváků. Iličič dal čtyři góly
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10. Sabitzer, 21. Sabitzer, 87. Forsberg

Hosté:

Sestavy

Domácí: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Mukiele (55. Adams), Laimer, Sabitzer (C) (87. Forsberg), Angeliño – Nkunku (59. Haidara), Schick, Werner.

Hosté: Lloris (C) – Aurier (90+1. Fagan-Walcott), Alderweireld, Tanganga, R. Sessegnon – Dier, Winks – Lo Celso (80. G. Fernandes), Alli, Lamela – Lucas Moura.

Náhradníci

Domácí: Mvogo, Haidara, Poulsen, Forsberg, Adams, Lookman, Olmo

Hosté: Gazzaniga, Vertonghen, NDombèlé, Skipp, Fernandes, Parrott, Fagan-Walcott

Karty

Domácí: Laimer, Sabitzer

Hosté: R. Sessegnon, Winks, Tanganga, Alli

Rozhodčí

Carlos del Cerro Grande – Juan Carlos Yuste, Roberto Alonso

Stadion

Red Bull Arena, Lipsko

Góly

Domácí: 21. Gameiro, 51. Gameiro, 67. Torres

Hosté: 3. Iličić, 43. Iličić, 71. Iličić, 82. Iličić

Sestavy

Domácí: Cillessen – Wass, Coquelin (74. Čeryšev), Diakhaby (46. Guedes), Gayá – Torres, Parejo (C), Kondogbia, Soler – Gameiro, Rodrigo (79. Florenzi).

Hosté: Sportiello – Djimsiti, Caldara, Palomino – Hateboer, de Roon (44. D. Zapata), Freuler, Gosens – Pašalić (83. Tameze) – Iličić, A. Gómez (C) (78. Malinovskyj).

Náhradníci

Domácí: Doménech, Guedes, Čeryšev, Lee Kang-in, Sobrino, Florenzi, Guillamón

Hosté: Rossi, Tameze, Czyborra, Muriel, Malinovskyj, Castagne, Zapata

Karty

Domácí: Coquelin, Diakhaby, Kondogbia, Wass

Hosté: Freuler

Rozhodčí

Hategan – Sovre, Gheorghe (vš. RUM)

Stadion

Estadio de Mestalla (Valencia)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud