Policisté se zaměřili na bezpečnostní pásy: Téměř každý druhý hříšník nebyl připoutaný
Ilustrační foto
Litoměřice

Litoměřicko - Také v litoměřickém okrese proběhla počátkem tohoto týdne celorepubliková dopravně bezpečnostní akce TISPOL zaměřená na dodržování pravidel silničního provozu. Policisté se také více zaměřili na bezpečnost řidičů a přepravovaných osob a na to zda neopomínají na poutání bezpečnostními pásy.

Organizace TISPOL (European Transport Police Network) představuje síť evropských dopravních policií. Založena je na předávání zkušeností a informací, sdružuje policejní sbory v oblasti dopravní problematiky. Hlavním cílem je realizace dopravně bezpečnostních akcí napříč Evropou se zaměřením na konkrétní problematiku, jako je alkohol a drogy, rychlost či nákladní a autobusová doprava.

"Během pondělních kontrol policisté zastavili a zkontrolovali 43 vozidel a zjistili celkem 23 dopravních přestupků, které na místě vyřešili uložením blokových pokut v celkové výši 5 100 korun. Celkem 19 přestupců se zapomnělo připoutat bezpečnostními pásy, jedno vozidlo se nacházelo v nevyhovujícím technickém stavu, jeden řidič usedl za volant vozidla pod vlivem návykových látek a jeden z přestupců držel během jízdy v ruce hovorové zařízení. V ostatních případech se jednalo např. o chybějící doklady či jiné porušení zákona. Závažnějším jednáním tří řidičů se bude ve správním řízení zabývat příslušný úřad," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru