Hlavní obsah

Green Day, Santana, Madonna i Pearl Jam ruší koncerty

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světové hudební hvězdy ruší nebo odkládají koncerty a turné kvůli koronaviru. Některé skupiny se rozhodly jen omezit osobní setkání s fanoušky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pearl Jam

Článek

Američtí Green Day zatím odložili turné po Asii. Měli jet do Thajska, Singapuru, Hongkongu, Jižní Koreje či Japonska. Vyzvali fanoušky, aby si počkali a nechali si lístky, protože nové termíny brzy ohlásí. Green Day mají hrát také v Čechách na festivalu Rock for People koncem června. Vystoupení nebylo zrušeno.

Skupina Kiss nezrušila koncerty, ale nechce se setkávat s fanoušky na akcích typu meet-and-greet. „Koncerty budou pokračovat podle plánu a my se těšíme, že zase znovu začneme se setkáními v zákulisí,“ uvedl manažer Don McGhee.

Madonna zrušila poslední dva koncerty svého turné v Paříži. Bez ohledu na koronavirus zpěvačka trpí dlouhodobě zdravotními problémy a rušila vystoupení už několikrát.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Madonna na archivních záběrech z let 2009-2017

Legenda stylu grunge Pearl Jam odložila celé jarní turné k nové desce Gigaton. Fanouškům skupina vzkázala: „Jako obyvatele Seattlu nás to tvrdě zasáhlo, viděli jsme na vlastní oči, jak rychle mohou tyto hrozné situace eskalovat. Školy našich dětí úřady zavřely stejně jako univerzity a firmy. Bylo to brutální a ještě se to zhorší, než se to zase zlepší.“

Foto: Petr Hloušek, Právo

Carlos Santana

Celé evropské turné zrušil legendární kytarista Carlos Santana. „Hluboce litujeme těchto nešťastných okolností, ale bezpečnost našich fanoušků je hlavní prioritou,“ uvedl prezident Universal Tone Management Michael Vrionis.

Mick Jagger se vrací k filmu. Hraje prohnaného obchodníka

Film

Turné v Asii odložil také britský rapper Stormzy.

Až na říjen byl odsunut obří americký festival Coachella, který se koná každoročně v Kalifornii v dubnu. V roce 2017 Coachellu navštívilo 250 000 lidí.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám