Dnes Čtvrtek - obcasny-dest 15°C
Zítra Pátek - oblacno 21°C
Čtvrtek 28. 3. 2024
Svátek má Soňa
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Praha zatím nezavede prázdninové jízdní řády MHD, prázdnější vozy podle hygieniků snižují riziko šíření viru
Ilustrační foto: archiv

Praha zatím nezavede prázdninové jízdní řády MHD, prázdnější vozy podle hygieniků snižují riziko šíření viru

Pražský magistrát zatím nebude v souvislosti s úbytkem cestujících MHD kvůli ohrožení koronavirem zavádět prázdninové jízdní řády. Důvodem je, že prázdnější vozy snižují možnost šíření viru mezi cestujícími. ČTK to dnes řekl Martin Šubrt, náměstek ředitele organizace Ropid, která plánuje pražskou MHD. Město ode dneška zrušilo kvůli zavřeným školám školní linky a omezilo provoz linek 107, 119 a 143.

„O zavedení prázdninových jízdních řádů se uvažovalo, ale nic nebylo rozhodnuto. Hygienici a mezinárodní zdravotní organizace doporučují, aby spoje byly volnější. Hlavní město tak bude držet běžný provoz," řekl Šubrt.

V případě, že by k omezení provozu došlo, netýkalo by se to podle Šubrta metra a tramvají a město by nejdříve přistoupilo k omezení v případě autobusů.

Pražská ODS dnes rozeslala tiskovou zprávu, ve které uvedla, že město bez oznámení veřejnosti zavede prázdninové jízdní řády. Náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha Sobě) ČTK a Českému rozhlasu řekl, že se informace nezakládá na pravdě.

„Apeloval bych na všechny včetně opozičních stran, ať zachovávají klid a nevytváří zbytečnou paniku, obzvlášť, pokud nemají podložená fakta. Apeloval bych obzvláště na ODS, její zástupce byl včera přizván na bezpečnostní radu města," řekl Scheinherr.

Kvůli uzavřeným školám byl od dnešního rána zrušen provoz školních linek číslo 251 až 275. Omezen byl provoz linky 119 z Veleslavína na Letiště Václava Havla. „Není vůbec vytížená, téměř nikdo na letiště nejezdí," řekl v úterý večer po jednání bezpečnostní rady města Scheinherr. Omezeny byly také autobusy 107 a 143. DPP pak zvýšil intenzitu dezinfekce vozů MHD.

Kvůli šíření koronaviru jsou zrušené všechny akce s více jak stovkou účastníků, uzavřeny školy, divadla, omezen vstup do bazénů a přerušen provoz Matějské pouti. Naopak v běžném provozu jsou mateřské školy a bez omezení zatím fungují radnice městských částí. Česko má k dnešnímu ránu 64 lidí s nákazou.


Autor: ČTK

Na Štěrboholské spojce budou opravena svodidla

25. března 2024 v 06:58

V termínu od 28. března do 28. dubna bude na Štěrboholské spojce probíhat oprava svodidel a zábradlí mostní konstrukce přes Hostavický potok.

Výměna plynového potrubí na Lehovci a omezení dopravy v Kukelské

24. března 2024 v 07:47

V termínu od 6. dubna do 30. dubna bude postupně pro veškerý automobilový provoz i parkování uzavírána Kukelská ulice na Lehovci. Důvodem postupného uzavírání ve 3 fázích je výměna starého plynového potrubí, které vede ve vozovce.

Koncem března se mění vedení dopravy v Komořanské ulici

22. března 2024 v 09:35

Technická správa komunikací hl. m. Prahy (TSK) naplno obnoví po zimní přestávce práce na Komořanské ulici. V pondělí 25. března se změní aktuální vedení dopravy, a to s ohledem na postup stavebních prací. Spočívat bude v převodu automobilové dopravy ve směru do centra na novou komunikaci...

Hornokrčská ulice bude uzavřena

21. března 2024 v 15:47

V pondělí 25. března zahájí Technická správa komunikací (TSK) opravu dalšího úseku vozovky a chodníků v ulici Hornokrčská v Městské části Praha 4, a to v úseku od křižovatky U Krčské vodárny po ulici Budějovická. 

Další články
Nahoru