Příprava osmnáctky (zatím) beze změn. Začít má v úterý v Jihlavě

Foto: Karel Švec, Český hokej

11. března 2020, 18:15

Martin Voltr

Situace kolem mistrovství světa do 18 let je značně nejistá, ovšem zatím se pro jeho účastníky nic nemění. I česká reprezentace má v plánu zahájit přípravu na vrchol sezony, a to už v příštím týdnu.

Světový šampionát do 18 let se má konat od 16. do 26. dubna v amerických městěch Plymouth a Ann Arbor. Ovšem Mezinárodní hokejová federace kvůli koronaviru už zrušila řadu mistrovství nižích divizí a také ženský turnaj elitní divize v Kanadě.

Situace ve světě navíc na potenciální posun k lepšímu během nacházejících týdnů neukazuje. Zůstává tak s velkým otazníkem, zda mistrovství mladých hokejistů dostane zelenou. IIHF by měla aktuální situaci posuzovat začátkem příštího týdne.

Pokud šampionát ponechá v kalendáři, česká reprezentace zahájí v úterý 17. března odpoledne první fázi přípravy. Na českém území ji bude celou směřovat do Jihlavy, kde druhá plocha CZ LOKO ARÉNY disponuje zámořskými rozměry kluziště, a tím pádem ideálními podmínkami.

Úvodní kemp vyvrcholí v pátek 20. března, kdy národní tým v modelovém utkání od 16:30 vyzve juniory místní Dukly.

Foto: Karel Švec, Český hokej

Hlavní trenér Jakub Petr prozatím zahrnul do nominace jen šestnáct hráčů. Další by ale měli dostat pozvánku na základě vývoje play off dlouhodobých soutěží, zejména DHL Superpoháru, jehož čtvrtfinále skončí v pondělí. Uvolní se tak hokejisté ze čtyř elitních týmů.

Tři očekávání tahouni – brankář Jan Bednář, obránce Stanislav Svozil a kapitán Tomáš Chlubna – navíc působí napevno v profesionálních ligách. Bednář a Svozil budou mít v době kempu také s jistotou volno, v případě Chlubny, a tedy Chance ligy, se teprve rozhodne.

V nominaci zatím schází hráči z kanadské CHL, dva krajánci ale přece jen dorazí – Erik Meluzín z Finska a Maxim Kubánek ze středoškolské zámořské soutěže. Pozvánku dostalo šest zástupců pražské Sparty a čtyři Liberce, ti všichni už mají po klubové sezoně.

Nominace českého týmu

Brankáři:
Pavel Čajan (Liberec), Oldřich Cichoň (Sparta Praha).

Obránci:
Jan Hampl, Filip Kovář (oba Liberec), Ondřej Baláž (Litvínov), Marek Bláha, Michael Krutil (oba Sparta Praha)

Útočníci:
Vojtěch Jiruš (Liberec), Josef Koláček (Chomutov), Nico Geidl (Třinec), Michal Simon (Mladá Boleslav), Josef Slavíček, Jakub Konečný, Michal Klimo (všichni Sparta Praha), Maxim Kubánek (Stanstead College, CAHS), Erik Meluzín (Lukko Rauma, Finsko).

Realizační tým:

Manažer: Petr Studnička
Hlavní trenér: Jakub Petr
Asistenti trenéra: Milan Plodek a Radim Skuhrovec
Trenér brankářů: Václav Fürbacher
Videotrenér: Michal Rejzek
Kondiční trenér: Igor Horyl
Lékař: MUDr. Jan Jandejsek
Fyzioterapeut: Robert Charvát
Kustod: Martin Pečinka

Přípravný zápas

Pátek 20. března:
16:30 Česko – junioři HC Dukla Jihlava

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz