InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pošle koronavirus Motor předčasně do extraligy? Také o tom může zítra rozhodnout výkonný výbor

PRAHA – Dnes odpoledne se v Praze sešli zástupci prvoligových hokejových klubů s prezidentem Českého svazu ledního hokeje Tomáše Králem, aby probrali další postup Chance ligy s ohledem na opatření kvůli šířícímu se koronaviru. Motor na zasedání v Praze zastupoval provozní ředitel Petr Sailer. Podle prvotních informací se prvoligové kluby nedohodly na kompromisu. Rozhodne tak až zítra na svém zasedání výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje. Je pravděpodobné, že se soutěž na nějaký čas přeruší a k jednání se vrátí až na konci března. Takové řešení už zvolily extraligové manšafty. České hokejové soutěže se tak rozhodly zatím sezonu neukončit. K tomuto nezvratnému kroku už se naopak odhodlali v Německu, Rakousku, Polsku nebo na Slovensku. Podobně jako v Čechách vyčkávají zástupci elitních soutěží ve Švýcarsku a Francii, kde se mají sejít k dalšímu jednání už 15. března.


Podle prezidenta Krále se však zástupci prvoligistů shodli, že chtějí soutěž předčasně ukončit. Některé kluby s moderními arénami (včetně budějovického Motoru) stejně jako v extralize ani nejsou schopny zajistit provoz, aniž by počet lidí na stadionu nepřesáhl stanovenou stovku. To od úterního rána vyžaduje nařízení Bezpečnostní rady státu. Pokračování při současných omezeních tak není reálné. Kluby zároveň pověřily Tomáše Krále, aby na zítřejším zasedání výkonného výboru, kdy padne definitivní rozhodnutí, navrhl, aby byly vítězem soutěže a postupujícím do extraligy za sestupující Kladno vyhlášeny České Budějovice. Právě Motor totiž v základní části celou soutěž naprosto opanoval a vyhrál ji o 43 bodů před druhým Přerovem.

Hokejisté Motoru nyní absolvují třídenní soustředění ve Frymburku, odkud také dojíždějí na tréninky do Českého Krumlova. Nezbývá jim ale nic jiného, než zůstávat v nejistotě, zda ještě v aktuální sezoně vyjedou na led k mistrovskému utkání. Do čtvrtfinále play off měli Jihočeši vstoupit domácími zápasy 19. a 20. března proti dosud neznámému soupeři – vítězi předkola play off. Tento termín tedy s definitivní platností naplněn nebude.

Diskuse k článku - 7 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Motor do extraligy patří, a dle mých kuloárových zpráv ze zasedání klubů 1.ligy, je rozhodnuto, už tam JE.

    Vloženo 12.3.2020 09:21:59

  • Tomáš 

    Reagovat

     

    Přesně padák už je jasnej, takže jestli ukončit chance ligu tak nahoru musí jít jednoznačně motor

    Vloženo 11.3.2020 19:05:07

  • Blbost 

    Reagovat

     

    Celý je to totální blbost, co jen škodí českému sportu!

    Vloženo 11.3.2020 18:33:51

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Koronavirus? No ten škodí hlavně lidem, nějakej hokej není vůbec důležitý.

      Vloženo 11.3.2020 20:18:12

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Nechal bych to jak to je teď. Nikdo nemá titul, nikdo nepadá, ale ani nikdo nepostupuje. :-D

    Vloženo 11.3.2020 18:28:26

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Jak jako nikdo nepadá? Když už je soutěž o padáka dohraná, tak je právě nesmysl to anulovat.

      Vloženo 11.3.2020 18:36:22

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Ano, základní část ELH je regulérně dohraná a poslední tým regulérně spadl do nižší soutěže podle herního řádu. Jenomže 1. liga s ohledem na postup dohraná není, takže pokud soutěže skončí, tak nikde není psáno, že Motor jako vítěz základní části 1. ligy postoupí, vzhledem k nedohrání soutěže ( play-of ). Existuje totiž i varianta, že příští ročník ELH odehraje pouze 13 mužstev, protože 1. liga nebude dokončena podle herního řádu.

        Vloženo 12.3.2020 07:12:25

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace