Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Thriller za monitorem počítače. Za minisérii Devs stojí vizionářský režisér Alex Garland

Minisérie Devs (2020). Tvůrce Alex Garland. foto: HULU

Na první pohled neškodná vývojářská firma možná stojí za zmizením člověka. Tomu, kdo začne pátrat, hrozí, že najde děsivé skutečnosti skryté mezi počítačovými servery. Minisérie Devs měla premiéru 5. března.
  18:00

Lily Chanová (Sonoya Mizunová) je počítačová inženýrka, které se beze stopy ztratil přítel. Dívka má podezření, že za jeho zmizením (a jak se záhy ukáže i sebevraždou) stojí vývojářská firma Amaya. Aby se Lily dostala záhadě na kloub, nechá se také zaměstnat. Ředitel firmy Forest (Nick Offerman) má něco za lubem a je jasné, že dívce půjde o život...

Minisérie Devs (2020). Tvůrce Alex Garland.
Minisérie Devs (2020). Tvůrce Alex Garland.

Za seriálem stojí jako tvůrce, režisér i scenárista Brit Alex Garland. Proslavil se vědeckofantastickými filmy o umělých inteligencích a technologiích budoucnosti. Jeho poutavý komorní sci-fi snímek Ex Machina (2014) s Domhallem Gleesonem a Alicii Vikanderovou v hlavních rolích je dnes v podstatě kultovní podívanou.

Kromě výše zmíněných herců mohou diváci vidět i  Alison Pillovou, Zacha Greniera, Cailee Spaenyovou, Stephena McKinleye Hendersona, Karla Glusmana, Jeffersona Halla nebo Linneu Berthelsenovou.