Citadela se uzavírá. A také plavecká a sportovní hala v Litvínově
Citadela v Litvínově. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - V rámci prevence nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění COVID-19 způsobené novým koronavirem SARS-CoV-2 dává Rada města Litvínova ke zvážení jednatelům společností založených městem, aby v rámci své kompetence zrušili všechny tréninky, kulturní a sportovní akce, a to s okamžitou platností do odvolání.

Dále Rada města Litvínova apeluje na všechny sportovní kluby a provozovatele kulturních a sportovních zařízení, aby v rámci prevence nebezpečí vzniku a rozšíření onemocnění COVID-19 způsobené novým koronavirem SARS-CoV-2 zvážili omezení veškeré činnosti v těchto zařízeních, a to s platností do odvolání Radou města Litvínova.

Na to okamžitě zareagoval jednatel společnosti SPORTaS Litvínov Miroslav Otcovský: „Od čtvrtka rušíme provoz všech našich zařízení, tedy Sportovní haly Koldům, plaveckého bazénu v Ruské ulici i kulturního zařízení Citadela. Mysleli jsme sice, že budeme promítat pro 90 lidí maximálně, nicméně všechny premiéry jsou zrušené, takže ani nemáme co promítat.“

Ve středu až do večera fungují tato zařízení v omezeném režimu, tedy tak, aby se v nich nacházelo maximálně 99 lidí.

Psali jsme

{article 152945}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

V omezeném provozu bude nadále fungovat Městská knihovna Litvínov, je možné si půjčovat a vracet knihy. Knihovna nicméně ruší veškeré akce pro veřejnost.

„Prosíme také čtenáře, pokud trpí respiračním onemocněním, aby návštěvu knihovny odložili, než budou v pořádku,“ upozornila ředitelka knihovny Marcela Gűttnerová. Rušit se bude také veřejné bruslení v Zimním stadionu Ivana Hlinky.

Rada města také rozhodla o přerušení výuky ZUŠ Litvínov, a to až do odvolání.

Umístění dětí do mateřské školy nechávají radní na zvážení rodičů v souladu s opatřením Ministerstva zdravotnictví ČR.

Psali jsme

{article 152938}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru